TÜZELŐÁLLÁS

Felvágta az ereit a focibíró, Schweinsteiger mentette meg

Éveken át a Bundesligában vezetett meccseket az a játékvezető, aki öngyilkosságot kísérelt meg.
  • Szerző: mv

Hálával tartozik Bastian Schweinsteigernek egy iráni játékvezető, aki szerint a Manchester United futballistájának köszönheti az életét - írta a The Sun.

Babak Rafati 2011 novemberben a Köln-Mainz meccs előtt öngyilkosságot kísérelt meg. Szállodai szobájában egy fürdőkádban felvágta ereit. Az asszisztensei törték rá az ajtót a szállodában, és hívtak hozzá mentőt.

Rafati azzal magyarázta tettét, hogy háromszor is előfordult, hogy a felmérések alapján a legrosszabb bírónak minősítették őt a Bundesligában, folyamatosan fenyegették, kritizálták. Most elárulta, hogy ki segített neki túljutni élete legnehezebb szakaszán:

"Az öngyilkosságom után a német szövetség részéről senki sem keresett. A játékvezetők érdeklődtek, és

Bastian Schweinsteiger írt nekem egy levelet, ami nagy hatással volt rám.

Nem vezette őt hátsó szándék, tudta, hogy soha többé nem fogok bíráskodni. Azt írta, Mr. Rafati, gyakran követünk el hibákat az életben, de még gyakrabban kell felállnunk belőlük. Óriási emberi gesztus volt a részéről, rengeteget jelentett nekem."

Rafati hozzátette, soha többé nem jutott eszébe, hogy eldobja az életét, de azt is tudja, hogy a depresszió még mindig tabunak számít a nemzetközi futballban...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?