TÜZELŐÁLLÁS

Ezért nem tombolt Hosszú Katinka nagypapája

Bakos László itthonról szurkol unokájának, akit fontos tanáccsal ellát. Vajon megfogadja Katinka?
  • Szerző: HBK

Magyarország három olimpiai aranyat nyert eddig a riói olimpián, ebből kettőt Hosszú Katinka szerzett meg, magyar idő szerint kedd hajnalban a női 100 méteres hátúszás döntőjében lett első országos csúccsal. Hosszú nagypapája, Bakos László itthon szurkolt/szurkol az unokájának, erről is mesélt a %%-nak.

„Nagyon szurkoltunk, biztattuk is innen, bár nem hallatszik el Rióig a hangunk, de mondtuk neki, hogy hajrá, most húzz bele! Ez a siker már érett, ha végignézzük az elmúlt éveket, akkor ez a sikersorozat nem volt véletlen” – mesélte a büszke nagypapa arról, hogyan élték meg a döntőket idehaza.

A ma hajnali fináléról kicsit részletesebben is beszélt.

„A 100 méter hát döntője szívszaggatóra sikerült, volt egy olyan időszaka Katinkának, amikor az utolsó ötvenre tartalékolt, akkor belerobbantott, és meg tudott előzni több embert is. Most ez nagyon kétélű dolog volt, de bejött.”

Természetesen érdekelt minket, hogy mi a véleménye Hosszú világrekordjáról.

„A 400 vegyessel az a helyzet, hogy Katinka több versenyen is a világcsúcs előtt úszott, de mindig az utolsó 50 méteren adott le annyit, hogy nem lett meg a rekord. De ezek olyan versenyek voltak, amikor alapozásból, erősítésből mentek, tehát nem készültek külön erre a számra, de most rápihentek.”

Az immáron kétszeres olimpiai bajnoknő edzője és férje, Shane Tusup a medence mellett majd megőrült a versenyek alatt, de a nagyszülők azért visszafogottabbak voltak.

„Annyira nem tomboltunk a tévé előtt, mint Tusup, a szomszédokat megkíméltük attól, hogy ugráljunk és dobogjunk a lábunkkal, bár megérdemelte volna a Katinka, mert tényleg szenzációsan úszott.”

„Most nagy kérdés előtt áll, mert a 200 pillangó elődöntője és a 200 vegyes döntője egymás után van, nem tudom, hogy döntenek. Valamelyiket talán el kéne hagyni, én a 200 pillangót mondanám. A 200 hát meg olyan, mint a 100 hát, nyolc versenyzőnek van esélye az aranyéremre. Váltóban szerintem nemigen rúgunk labdába” – Bakos László szerint Hosszúnak tehát választania kell két szám között, hogy a másikban nagyobb esélye legyen az aranyéremre.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?