TÜZELŐÁLLÁS

Esélytelenek Messiék? Újra csodára készül a Barca

Negyeddöntős visszavágók jönnek a BL-ben. A Ripost kiszámolta az esélyeket.
  • Szerző: MV

Ismét nagy hátrányt dolgozna le a Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A két tavalyi döntős, a Real és az Atlético Madrid előnyből várhatja a negyeddöntők visszavágóit.

Leicester City-Atlético Madrid

Esélyek: 40%-60%

Az Atlético Madrid 1-0-ra nyert az első meccsen, vagyis szűk előnnyel utazik Angliába. Az előző körben a Sevilla is csak egygólos fórt szerzett a Leicester ellen, és az nem volt elég a továbbjutáshoz. Viszont az Atléticónak jobban fekszik az a játék, ami várható: melós, küzdős, hajtós visszavágó következik, ez pedig ujjgyakorlatot jelenthet Diego Simeone együttesének.  

 

Monaco-Dortmund

Esélyek: 65%-35%

Az odavágón a Monaco 3-2-re győzött Dortmundban egy olyan meccsen, amelyet az előzmények ismeretében nem szabadott volna megrendezni. Előtte 24 órával robbantottak a német csapat buszánál, a játékosok a merénylet hatása alatt játszottak. Ez jól látszott, a Dortmund egy félidőnyi előnyt adott a Monacónak. Ha a Dortmund képes túllépni a történteken, meglepetést okozhat.

 

Real Madrid-Bayern München

Esélyek: 70%-30%

A Real Madrid 2-1-re nyert az első meccsen, vagyis kényelmes helyzetben várja a hazai visszavágót. Ezzel együtt sem dőlhet hátra, hiszen a Bayernnél egy sor olyan klasszis szerepel, akik képesek megfordítani a párharcot. A királyi gárda idei legjobb teljesítményét nyújtotta Münchenben, jó úton halad afelé, hogy történelmet írjon: az első olyan csapat lehet, amely megvédi címét a BL-ben.

 

Barcelona-Juventus

Esélyek: 20%-80%

A Juventus 3-0-ra diadalmaskodott az első mérkőzésen. A Barca megvonhatja a vállát, az előző körben négy góllal kapott ki Párizsban, mégis továbbjutott. Ez az olasz védelem azonban más kávéház, ha jó napja van, bármilyen csatársort képes lenullázni. Ráadásul minden idők egyik legjobb kapusa, Gianluigi Buffon áll mögötte. Emberes feladat vár a Neymar, Messi, Suárez trióra…   

Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágók

Április 18., kedd, 20:45

Leicester-Atlético Madrid (Tv: Sport1)

Real Madrid-Bayern München (Tv: M4)

Április 19., szerda, 20:45

Monaco-Dortmund (Tv: Sport1)

Barcelona-Juventus (Tv: M4)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?