TÜZELŐÁLLÁS

Érdekes kulisszatitkot osztottak meg az új Puskás-stadionról

A vadonatúj aréna kezdőköre teljes egészében a Népstadion kezdőköre. Lehet, hogy a tervezettnél korábban fel tudják avatni a létesítményt.
  • Szerző: HBK

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos a Sport TV Mai helyzet című műsorában elárulta, hogy az új Puskás-stadion különleges módon fogja megidézni a régi Népstadiont.

„Az volt a kiindulópontunk, hogy egy vadonatúj aréna épüljön, de az vigye tovább, idézze fel, tartsa életben a Népstadiont. Teljesen ugyanazon a helyen van, pont ugyanabban a lábnyomban helyezkedik el, olyannyira, hogy az új Puskás-stadion kezdőköre teljes egészében a régi Népstadion kezdőköre, és a középkezdéshez pont ugyanoda teszik majd le a csapatok a labdát, ahova lerakták a Népstadionban” – nyilatkozta Fürjes.

A szerződés szerint az új létesítménynek 2019. november 25-re kell elkészülnie, de Fürjes szerint megvan rá a szándék, hogy tíz nappal korábban, már november 15-én fel tudják avatni a stadiont egy válogatott mérkőzéssel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?