TÜZELŐÁLLÁS

Elmarad a békülés, Hosszú Katinka elkerüli Gyárfást

Borkai Zsolt MOB-elnök négyszemközt fogadja a szövetséggel hadakozó úszónőt. A közvetítő szerepet vállaló sportvezető borúsan látja a helyzetet. Lehet ebből egyáltalán megbékélés?
  • Szerző: szz

Ne is reménykedjünk! Nem a napokban oldódik meg Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség viszálya. Ezt a semleges oldalon álló Borkai Zsolt ismerte el, aki vállalta, hogy a közvetít a vitában álló felek között.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, hogy, telefonon egyeztetett a szövetséggel háborúzó Hosszúval. Jövő héten találkoznak, mégpedig négyszemközt.

A tornász olimpiai bajnok szerint nem érdemes álmokba ringatni magunkat, nem lesz béke a felek között.

Ez a konfliktus nem egymásra borulással fog megoldódni. Azt szeretném, hogy Katinka csakis az olimpiára tudjon koncentrálni

- mondta az M4 televízióban az elnök, aki hozzátette, a MOB mögötte és az úszószövetség mögött is áll.

Mint ismert, a felek immár egy hónapja vitáznak egymással, melynek tetőpontjaként az úszónő nyilvánosan összetépte a szövetség által kínált támogató szerződést.


Hosszú az elnök mellett Kiss László szövetségi kapitánnyal sem egyeztet a terveiről, s kerüli a közös találkozókat. Egy hete kihagyta az Év Sportolója-gálát, s nem lesz jelen a nemzetközi szövetség január végi, budapesti díjátadóján sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?