TÜZELŐÁLLÁS

Elképesztő, mit művel Amerikában ez a magyar focista

Zsinórban negyedik gólkirályi címére hajt Nikolics Nemanja, aki jelenleg két ország góllövőlistáján is dobogós helyen áll. Lengyelországban még mindig, az Egyesült Államokban pedig már a legjobbak között jegyzik.
  • Szerző: mv

Elképesztő ütemben termeli a gólokat Nikolics Nemanja, aki Magyarország és Lengyelország után Amerikát is meghódította. A 29 éves csatár az NB I-ben háromszor, a lengyel élvonalban pedig egyszer volt gólkirály, jelenleg pedig a tengerentúlon remekel.

Ha Nikolics tartja a formáját, akkor zsinórban negyedik gólkirályi címét zsebelheti be, ugyanis 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is őt koronázták meg. Nem beszélve arról, hogy előtte 2010-ben is a zentai születésű támadó érte el a legtöbb találatot a magyar bajnokságban.

Ráadásul Nikolicsot mostanság egyedülálló produkciója miatt emlegetik, hiszen egy szezonon belül két bajnokságban is előkelő helyen áll a góllövőlistán. Õsszel, a Legia Warszawa tagjaként, 19 bajnokin 13 találatot hozott össze, és hiába hagyta ott a lengyel csapatot, ezzel a teljesítménnyel még mindig a második helyet foglalja el.

56 gólt lőtt a Legiában

A varsói korszakát 56 góllal záró Nikolics azóta áttette székhelyét Chicagóba, ahol tíz bajnokin szerzett nyolc találatával vezeti az MLS góllövőlistáját. Nem akárkiket előz meg, hiszen többek között Amerikában játszik a világ- és Európa-bajnok spanyol klasszis, David Villa, vagy éppen az olasz Sebastian Giovinco is.

Nikolics tehát remek befektetésnek bizonyult a Chicago Fire-nél, amely három millió eurót fizetett érte a varsói együttesnek. A magyar gólvágó hároméves szerződést kötött, és máris az amerikai liga legjobbjai között jegyzik a nevét. Villámkarrier a javából!

190 meccs/128 gól

Nikolics háromszor ünnepelt gólkirályi címet az NB I-ben (2010, 2014, 2015), egyszer Lengyelországban koronázták meg (2016), most pedig az amerikai MLS-ben vezeti a góllövőlistát. Kizárólag ezt a négy és fél szezont tekintve, minden tétmérkőzést számítva, a Kaposvár, a Videoton, a Legia és a Chicago tagjaként 190 meccsen 128 gólt szerzett, ami 0,67-es gólátlagnak felel meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?