TÜZELŐÁLLÁS

Elképesztő balhé a hokisoknál: a jég a hibás?

Kártérítést vár a szövetség. Hoppon maradt a válogatott meccsére kitartóan várakozó közönség.
  • Szerző: vav

A magyar jégkorong-válogatott jéghiba miatt nem tudta lejátszani a dél-koreaiak elleni összecsapását a budapesti Négy Nemzet Tornán - jelentette az MTI. A péntek estére tervezett találkozó bemelegítésénél két magyar lövés nyomán kitört a palánk egyik üvegtáblája, majd a pálya közepén a jéggel akadtak problémák.

A multifunkciós csarnokban egy röplabdaháló rögzítő rúdjának helyén dudor keletkezett, amit a bírók veszélyesnek ítéltek. Nem engedték elkezdeni a mérkőzést, így a játékosok 25 perccel a tervezett kezdés után - a szurkolók "Szép volt, fiúk!" kiáltásai közepette - levonultak a jégről.

A felület rendbetételére és fagyasztására tett kísérletek után - melyek a nézőtérről hallatszó "mindent bele" buzdítás mellett zajlottak - a játékvezetők többször konzultáltak, és a két csapatkapitány is megvizsgálta a jeget. Ám mivel változatlanul veszélyesnek ítélték az illetékesek, így végül mintegy másfél órás várakozás után meccs nélkül kellett hazatérnie a Tüskecsarnokba kilátogató 1823 nézőnek.

"Szerettünk volna jó meccset játszani a dél-koreaiakkal, de ez egy ilyen dolog, nem lehet kivédeni. Úgy látszik, ez a jégfelület most nem bír ki napi két meccset, sajnálom a szurkolókat"

- fogalmazott Vas János csapatkapitány.

Hát ez így nagyon nem volt rendben!

Közzétette: Magyar Jégkorong – 2018. november 9., péntek

A tornát szervező Magyar Jégkorong Szövetség késő esti közleményében jelezte, hogy "alkalmas időpont hiányában" a mérkőzést a későbbiekben sem rendezik meg. Egyúttal sajnálatát fejezte ki a csapatoknak és a szurkolóknak, illetve jelezte, hogy a belépőjegyek árát a későbbiekben megtéríti, ennek részleteiről rövidesen értesíti a drukkereket.

A szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy "a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba".

"A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé"

- áll a közleményben.

A magyarok szombaton 16 órától az olasz válogatottal játsszák a torna zárómérkőzését.

És ezeket olvastad már?