TÜZELŐÁLLÁS

„Együtt rúgjuk szét a s.ggét” – így búcsúzott az NB I-es focista

Tonci Kukoc a sok gólpassza és még több szarvashibája mellett leginkább showmanként alkotott maradandót. Az elköszönése is emlékezetes lett.
címkék:
  • Szerző: vav

Nem hosszabbította meg Tonci Kukoc kedden lejáró szerződését a Budapest Honvéd, így a marcona kinézetű horvát légiós távozik a kispestiektől. Ha a teljesítményével nem is alkotott maradandót, kétségtelenül az NB I egyik színfoltja volt csupa szív játékával, de elsősorban a show-ba illő akcióival, olykor botrányaival.

Fotó: honvedfc.hu

Előfordult, hogy meg akarta locsolni a játékvezetőt, máskor a lelátóra kimászva, szurkolót imitálva ünnepelte a saját gólját, egy játékmegszakításnál pedig a tévéoperatőrtől kunyizott vizet (közben visszanézve egy akció ismétlését), sőt a Facebookon üzent hadat a fehérvári Huszti Szabolcsnak és a ferencvárosi Lovrencsics Gergőnek is. Emlékezetes az is, amikor a tavalyi Magyar Kupa-döntő előtt a nyilvánosság előtt ígérte meg: a siker érdekében a finálé előtt hét napig nem szexel a feleségével (nem jött be, igaz, Kukocot csak a hajrában cserélték be a Vidi ellen).

Kukoc most a búcsúüzenetével sem hazudtolta meg önmagát. A tulajdonosoktól a takarítókig mindenkinek megköszönte a sok segítséget, hát még a pótapjának tekintett Pandur Róbert szertárosnak.

Érzelmes sorokkal köszönt el a csapat mellett jóban-rosszban kitartó Kispest-tábortól, és persze a játékostársaitól is.

„A Honvéd meze volt a legfontosabb, megtiszteltetés, hogy ebben a klubban játszhattam, hogy viselhettem a csapat mezét. Soha nem felejtelek el titeket, bár távozom, de a szívemben ott lesztek és magammal viszem az itt gyűjtött élményeket, mindig is szurkolni fogok a klubnak. Köszönök mindent a csapattársaimnak, öröm volt veletek egy öltözőben lenne, együtt küzdeni egymásért, a klubért és a sikerekért a pályán, a kupagyőzelemmel pedig bekerültünk a klubtörténelembe. Elmegyek, de figyelek rátok, és ha bárki is bántana titeket, akkor az első géppel érkezem, hogy együtt rúgjuk szét a s.ggét. Megtiszteltetés volt ezt a mezt viselni, minden egyes edzésen és meccsen a legjobbamat akartam adni, büszkén, emelt fővel távozom, mert mindent megtettem a Honvédért”

– üzente többek között a maga utánozhatatlan stílusában Kukoc.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?