TÜZELŐÁLLÁS

Egymilliárdért hozhatjuk haza Dzsudzsák Balázst

Vajon mennyibe kerülne egy magyar klubnak a 30 éves futballista? Hány csapatunknak lenne reális esélye megszerezni?
  • Szerző: mv

Orbán Viktor hétfőn Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel találkozott. Az arab fórumon részt vett Dzsudzsák Balázs is, aki jelenleg az arab emírségekbeli al-Vahda játékosa. Az esemény után a miniszterelnök összefutott a magyar futballistával, akit megpróbált hazacsalogatni:

"Hazajöhetne már, nem tudom, mit keres az araboknál, volt ott már eleget. Mi is szeretjük a jó futballt, de ahhoz kell jó futballista." – kérlelte Dzsudzsákot a miniszterelnök, aki a találkozóról készült videót megosztotta a Facebook-oldalán.

Dzsudzsák azt felelte, szívesen jönne, de vajon mekkora esély van erre? Mennyibe kerülne egy magyar klubnak, ha idén szerződtetné a 30 éves magyar szélsőt? A %RIPOST% információja szerint mindössze három hazai gárda, a Ferencváros, a Videoton és a Debrecen jöhetne szóba.

Az al-Vahda három millió eurót (900 millió forintot) fizetett Dzsudzsákért a Bursaspornak, és aligha mondana le róla kevesebbért. A válogatott csapatkapitánya havi 87 millió forintot keres az Egyesült Arab Emírségekben, ami 11-szerese a legjobban fizetett NB I-es magyar játékos, Juhász Roland bérének. Magyarán Dzsudzsák Balázs az átigazolási díjjal és a bérével együtt még akkor is legalább egy milliárd forintba kerülne, ha felére csökkentené a fizetési igényét.

"Mindenki szívesebben játszik a saját jó bajnokságában. Nagyon kevesen hagyják el örömmel a hazájukat.

Szívesen maradsz Magyarországon, ha megtalálod a számításodat anyagilag és szakmailag.

Azt viszont mindannyian tudjuk, hogy nálunk ez nagyon nehéz, ezért kell külföldre menni. Balázs évek óta külföldön játszik, szereti Magyarországot, szereti Budapestet. Itthon szeretne maradni, itthon szeretne sikereket elérni. Szívesen választana magyar klubot, de egyelőre nincs rá lehetőség" – tudtuk meg Dzsudzsákhoz közel álló informátorunktól.

És ezeket olvastad már?