TÜZELŐÁLLÁS

Egész sereg őrzi Messit, veszélyben az élete?

Szoros emberfogásra számíthat Moszkvában az argentinok szupersztárja.
  • Szerző: vav

Biztonsági őrök 40 fős osztaga vigyázza Lionel Messi épségét Moszkvában. Az argentin labdarúgó-válogatott szombaton barátságon mérkőzést játszik az oroszokkal. Hogy a Szbornaja védői mennyire szorosan fogják majd a Radisson Royal luxushotelben megszálló dél-amerikai csapat ászát, még nem tudni. Az viszont már biztos, hogy a pályán kívül mindenütt szoros emberfogással a nyakán loholnak az őrzői.

A szokásosnál szigorúbb óvintézkedések oka, hogy a világ egyik legértékesebb focistáját - Neymarhoz és Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan - október végén az interneten életveszélyesen megfenyegették az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai. Kivégzésre utaló fotókhoz fűzött üzeneteik szerint Messi jobban teszi, ha nem lép pályára a 2018-as oroszországi vb-n, máskülönben az életével fizet.

Később a családját is megfenyegették:

Számíts rá, hogy üresen találod az otthonod! A családod fizet meg a tetteidért. Köszönj el tőlük, mielőtt pályára lépsz Oroszországban!

- üzenték a szélsőséges vallási fanatikusok.

Persze nem a moszkvai felkészülési meccsre utaltak, hanem a világbajnokságra, de a jobb a békesség. A biztonsági kockázat miatt most sem adnak esélyt az esetleges terrortámadásra. Messit és családját hetek óta odahaza, Barcelonában is a szokásosnál jobban őrzik, egy korábbi válogatott meccsükön, Ecuadorban pedig fegyveres katonai egység vigyázott rá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?