TÜZELŐÁLLÁS

Kegyetlen tinigyilkosság, sportoló szúrta le játék után a rivális lányt

Döbbenetes bűntény történt. Lövöldözős játék apropóján ismerte meg egymást a két fiatal, de a véres gyilkosság indítéka nem az e-sport.
  • Szerző: Ripost

Vérfagyasztó tragédiába torkollt a való életben két fiatal e-sportoló virtuális küzdelme Brazíliában. A 18 éves Guilherme Alves Costa a mobilon űzött lövöldözős játék után személyesen is találkozott a nála egy esztendővel idősebb Ingrid Oliveira Bueno da Silvával, és leszúrta a rivális e-sportcsapatba tartozó lányt.

Costa egy közösségi oldalon közzétett videóban vallotta be a tettét. Mint kiderült, a „Gamers Elite Organisation” nevű csoporthoz tartozó fiatalember két hétig tervezgette a gyilkosságot. Amint Sao Pauló-i lakásába csalta, és először az életben személyesen találkozott online ellenfelével, hidegvérrel megölte több késszúrással.

Fotó: 123rf

Tettének azonban vajmi kevés köze van az agresszív játékhoz.

„Azt hiszitek, ez tinta, egy montázs, pedig nem. Tényleg megöltem”

- üzente játékostársainak a videóban csurom véresen, felkavaró képeket mutatva a bűntényről.

A történtek után az áldozat csapata (Fantastic Brazil Impact) így emlékezett meg a Sol (Nagy) becenéven játszó Ingridről:

„Kivételes ember volt. Emlékezni fogunk rá minden nap, amikor felkel a Nap, amikor ér minket a napfény.”

Kegyetlensége után Costa e-mailt küldött egy feminista professzornak, aki már több nőgyűlölőt állított bíróság elé bűncselekmények miatt. Azt írta a nőnek, hogy exbarátnője mellett megutálta a gyengébbik nemet. Ezt követően feladta magát a rendőrségen. Egyes hírek szerint korábban öngyilkosságot is megkísérelt, de a bátyja közbelépett.

A beszámolók szerint Costa olyan internetes fórumokon radikalizálódott, amelyeken férfiak a feminizmust hibáztatják a nőktől kapott elutasításaik miatt. Ez többeknél önsajnálattal vegyes nőgyűlöletbe csap át, sőt erőszakos cselekményekbe. Ez Brazíliában különösen hangsúlyos probléma: a dél-amerikai ország ötödik a világon a nők ellen elkövetett gyilkosságok számában. Az online játékosok világában nők százai panaszkodtak már nyilvánosan nőgyűlölő és rájuk ragadozóként vadászó férfi gamerekre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?