TÜZELŐÁLLÁS

Dzsudzsák kiborította a bilit: Ezt rontottam el

Sebestyén Balázs beszólt Dzsudzsák Balázsnak. Aztán a focista kimondta, amit még sohasem.
  • Szerző: vav

Szép kis hajcihővel indult Dzsudzsák Balázs telefonos bejelentkezése a Class FM Morning Show című reggeli műsorában. A focista menedzserével megbeszélt időpontban Sebestyén Balázsék hiába hívogatták a válogatott csapatkapitányát, nem sikerült elérni.

Nem etikus így kihátrálni a dolgokból

- dohogott a műsorvezető.

Amikor mégis előkerült az elalvásra, "pánikolva ébredésre" panaszkodó Dzsudzsák, így fogadták: „Nehezebb téged elérni, mint a pápát.”

Az abu-dzabi Al-Vahdához kétéves szerződést aláírt magyar sztár szerint a török és a magyar sajtó egy része is tehet arról, hogy sokan negatívan fogadták a klubváltását. Pedig szó sincs arról, hogy csakis a sok pénz miatt döntött így.

Az arabok már május óta "nagyon-nagyon ragaszkodtak hozzá" - de egészen eddig kivárt. Mégsem jött össze más, sem Dárdai Pál csapata, a Hertha, sem más topligás klub.

"Hiába reméltük, hogy az Eb után kopogtatnak jobbnál jobb csapatok. Németország volt a prioritás, jó esély kínálkozott, elsősorban a Bayer Leverkusennél. Érdeklődött a Schalke és a Mönchengladbach is, de

a szerdai határidőig visszaszóltak mindenhonnan, hogy köszönik szépen, de sajnos most nem.

Sajnos már korábban rövidre zártuk Palival: ők a Herthánál nem állnak úgy anyagilag, hogy három-négymillió eurót adjanak értem, plusz még engem is megfizessenek.

A magyar szélsőt a görög Olympiakosz csak kölcsönvette volna félmillió euróért, elővásárlási joggal. Erről a Bursaspornál hallani sem akartak: "a törökök nem arról híresek, hogy az én érdekeimet nézik".

 

(Lapozz tovább! Folytatás a következő oldalon!)


 

Gyakorlatilag egyetlen lehetőség maradt Dzsudzsák előtt: rábólintani az Al-Vahda hónapok óta jegelt ajánlatára.

Döbbenetesen nagy ajánlatot kaptam tőlük, amire száz emberből kilencvenkilenc igent mond.

Ha elejétől kezdve csak a pénzt néztem volna, akkor már az Eb előtt, májusban aláírok."

Dzsudzsák fájlalja, hogy pénzéhesnek mondják, noha például Olaszországban nem okozott felzúdulást Graziano Pellé kínai útja.

"Nálam jobban senki sem akart volna a Schalkéba vagy a Herthába menni. Ez jött össze"

- bizonygatta, hozzátéve: nyolc éve minden átigazolásánál az a téma vele kapcsolatban, hogy miért a pénzhegyeket választja a szakmai előrelépés helyett - pedig ő folyamatosan kényszerpályán mozog.

Ha valahol ezt elrontottuk, az biztos a PSV után történt. Ha akkor nem Oroszországba megyek (...) most nem arról beszélgetnénk, hogy Abu-Dzabiba igazolok

Ott volt az a fordulópont, ahonnan már nagyon nagyot kellett volna alakítani, hogy máig topjátékosként emlegessenek. Ezzel tisztában vagyunk, ki is merem mondani. De ez egy véges szakma, hatéves korom óta ezt csinálom, és igenis fontos szempont az is, hogyan miután visszavonulok, hogyan él a családom, hogyan élek én."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?