TÜZELŐÁLLÁS

Durva kritika, Tusupnak mennie kell Magyarországról

Az úszók elnöke nem rejtette el véleményét. Szerinte nincs ember, akivel az amerikai férfi itthon még sikeres lehet.
  • Szerző: sk

Hónapok óta nincs Magyarországon, ám így is állandó témát jelent Shane Tusup. Hosszú Katinka férjéről most az úszószövetség elnöke beszélt a Digi Sportnak. Wladár Sándor elmondta, Katinka jelezte már nekik, töröljék edzői közül az amerikait.

"Katinka május 26-án hozzám írt e-mailjében nem Shane Tusupot nevezte meg az edzőjének, aki ezáltal kikerült a kiemelt edzői programból, és nem fogja megkapni a kiemelt edzői fizetését"

- mondta a csatornának Wladár, aki szerint erősen kérdéses, hogy Tusupnak ezek után van-e helye az országban. Eredményes, sikeres versenyzője ugyanis aligha lesz.

"Nem tudok olyan versenyzőről, akivel – Katkával összevetve - megközelítőleg is hasonló eredményt tudna majd felmutatni a következő egy-kettő-három vagy öt évben, ezt azért ki merem jelenteni jóslás nélkül is. De természetesen más a helyzet, ha egy olyan versenyzőt hoz el, aki már ott van fönt, és őt tudja csiszolni tovább. De a mostani gárdából én nem látom azt, hogy valakit fel tudna hozni a következő években."

 

És ezeket olvastad már?