TÜZELŐÁLLÁS

Dráma a focivilágban, kibékíthetetlen Harsányi és Horváth ellentéte

1976 óta nem beszéltek egymással, és ezen nem is akarnak változtatni.
  • Szerző: Ripost

A hazai focivilág most épp azon csámcsog, hogy az Újpesti Dózsa egykori válogatott futballistája, az Amerikában élő, de a 70. születésnapjára hazalátogató Horváth József nem hívta meg partijára egykori csapattársát, Harsányi Lászlót.

Harsányi azt nyilatkozta a Borsnak, hogy őt nem zavarja, ha Horváth Vöri nem kíváncsi rá. A 68 éves, U23-as Eb-győztes védő arról is beszélt, hogy szerinte Horváth az életrajzi könyvében meglepő csacskaságokat hordott össze róla.

"Miután 1975 szeptemberében a feleségeinkkel egy zürichi BL-találkozót felhasználva Svájcba disszidáltunk, kaptunk száz frankot az életre. Ám Józsi neje abból egy méregdrága kalapot vásárolt magának, és a férje nem beszélte le erről." Harsányi aláhúzza, akkoriban Vöri jót tett velük, hiszen fél évig egyik Svájcban élő nagybátyja lakásában éltek.

"Kapcsolatunk akkortól hűlt ki, amikor ez Egyesült Államokba mentünk futballozni. Valószínűleg kellemetlenül érinti, hogy őt nem vitte el a Franz Beckenbauert is soraiban tudó New Cosmos világkörüli útra, engem viszont igen. Az amerikai terembajnokságban sem szerzett bajnoki címet, én igen. Nagy pályán remek labdarúgó volt, a teremben azonban nem érvényesült."

Horváth József erről azt mondta, való igaz, hogy 1976 óta nem beszél Harsányival. Az okról a következőt nyilatkozta:

"Amikor az FC Zürichhel próbáltunk mindketten szerződést kötni, nekem több pénzt ígértek a svájciak, és ez nem nyerte el tetszését."

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?