TÜZELŐÁLLÁS

Dortmundi robbantás: halállistára kerültek a magyarok is?

Iszlamista hátterû merénylet volt. Veszélyben lehetnek a Németországban légióskodó honfitársaink is.
  • Szerző: vav

Iszlamista hátterű támadás lehetett a Borussia Dortmund német labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylet. Erre a helyszínen talált levél alapján következtetnek.

A Süddeutsche Zeitung című lap szerint a tetthely közelében talált, "Allah nevében" írt levélben hivatkoznak a tavaly decemberben egy berlini karácsonyi vásáron elkövetett dzsihadista merényletre. Ezen kívül kiemelik: az Iszlám Állam terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció tagjaként a német légierő - felderítő repüléseket végző - Tornado gépei részt vesznek muzulmánok meggyilkolásában.

Ezért sportolók és egyéb hírességek Németországban és más, "keresztes háborút" folytató országokban felkerültek az Iszlám Állam "halállistájára". Ez mindaddig érvényes, amíg vissza nem hívják a német Tornadókat, és be nem zárják a ramsteini amerikai légitámaszpontot.

A Süddeutsche Zeitung szerint előkerült egy másik levél is az interneten. Ebben szélsőbaloldali és antifasiszta körök vállalták magukra a dortmundi robbantást. Ezt azonban a hatóságok hiteltelennek vélik.

A következő németországi sporteseményekre szigorítják a biztonsági intézkedéseket - köztük a szerda esti BL-meccsekre: a 18.45-re halasztott Dortmund-Monaco meccsre, és a 20.45-kor kezdődő Bayern München-Real Madrid rangadóra is.

Egyelőre nem tudni, milyen hatással lesz a terrorveszély a német Bundesliga hétvégi mérkőzéseire, amelyeken több honfitársunk is érdekelt lesz. Hogy csak az élvonalbeli magyarokat említsük: Dárdai Pál és kapusedzője, Petry Zsolt a Hertha szakmai stábjában; Lőw Zsolt pályaedzőként a kispadon, Gulácsi Péter pedig az RB Leipzig kapujában; Szalai Ádám pedig a Hoffenheimben szerepel.
 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?