TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenet, így élték meg a magyarok a dortmundi robbantást

Magyar szurkolók is voltak a német focicsapat stadionjában, amikor értesültek a szörnyû támadásról. Arról is beszélt egyikük, hogy mekkora volt a pánikhangulat.
  • Szerző: HBK

Kedd este három bomba robbant a Borussia Dortmund labdarúgó-csapatát szállító busz mellett, amikor a játékosok és edzők a Monaco elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre elindultak. A német sztárcsapat stadionjában magyar szurkolók is voltak, egyikük mesélt is arról, hogyan alakult az estéjük.

A német rendőrség szerint célzott támadás történt, egy játékos és egy rendőr is megsérült, a támadó vagy támadók a Bild szerint pokolgépekel akartak embereket ölni.

Mindeközben a Dortmund stadionja megtelt, a szurkolók a közösségi médiából értesültek arról, hogy mi történt pontosan. Magyarok is voltak a helyszínen, Keresztes Dávid az M1-nek nyilatkozott a tegnap esti élményeiről.

„Egy szervező kolléga mondta, hogy el fog maradni a mérkőzés. Ezt követően elhagytuk a stadiont és mintha mi sem történt volna, gyakorlatilag mintha egy döntetlen állással ért volna véget a mérkőzés, úgy hagytuk el a stadiont, tehát pániknak semmi nyomát nem tapasztaltuk, teljességgel csöndben voltak a szurkolók, beszélgetve hagyták el a stadiont. Amikor a hírt megtudtuk, hogy bombatámadás történt és az egyik játékos kórházba került, akkor azért megijedtünk, de a közeg úgy viselkedett, hogy a pánik rajtunk sem uralkodott el.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?