TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenet, az olimpia miatt áldozta fel gyerekét a sztársportoló

Egyedül hozta meg a döntését az amerikai sprinter, ami lelki válságba taszította. Akkor úgy tûnt neki, nincs más választása.
  • Szerző: HBK

Nemrég megjelent önéletrajzi könyvében Sanya Richards-Ross beismerte, hogy a pekingi olimpia előtt pár héttel abortuszon esett át. A négyszeres olimpiai bajnok rövidtávfutó a siker érdekében döntött így.

Sanya Richards és párja, Aaron Ross nem tervezte még akkoriban, hogy gyermekük lesz, mindkettejük a sportkarrierjére szeretett volna koncentrálni (Ross az NFL-ben futballozott 2007 és 2015 között).

„Minden, amire valaha is vágytam, még elérhetőnek tűnt akkoriban. Egy egész élet munkájának köszönhető siker volt tőlem karnyújtásnyira. Akkor, abban a pillanatban az abortuszon kívül úgy tűnt, nincs más választásom. Meghoztam egy döntést, ami teljesen összetört engem”vallott a drámai eseményről az amerikai olimpikon. 

A műtéti beavatkozás után Sanya Richards elrepült a pekingi olimpiára, ahol a 4x400-as váltóval aranyérmes lett. A korábbi sprinter a párjával idén februárban jelentette be, hogy újra gyermeket várnak.

És ezeket olvastad már?