TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pál fiának teljesült az álma, így dicsérte őt büszke apja

A fiatal futballista élete első német bajnokiján remekül helytállt.
  • Szerző: HBK

A Hertha hazai pályán játszva kétgólos hátrányból felállva mentett pontot az Augsburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában. A 2–2-es döntetlennel záruló meccsen Dárdai Pál becserélte 19 éves fiát, Palkót, akinek ez volt az első meccse a Bundesligában.

A fiatal focistának így már teljesült az egyik nagy álma, most már bajnoki meccsen is segíthette a Herthát. Palkó a 71. percben állt be Salomon Kalou helyére, a meccs után pedig dicséretet is kapott édesapjától.

„Jól kezdtünk, de aztán visszaestünk, miután az ellenfél megszerezte a vezetést. Nem tetszett a játékosok testbeszéde, ráadásul a második félidőben jött az újabb hideg zuhany. A cseréinknek köszönhetően viszont feljavultunk, a behozataluk után megint mi voltunk a jobb csapat. A célunk továbbra is az, hogy a TOP 10-ben végezzünk” – értékelte a látottakat a meccs után a Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál.

Az egyenlítő gólt Davie Selke szerezte a 87. percbe, találata egy pontot ért a berlini csapatnak. A lefújás után a német játékos is dicsérő szavakkal méltatta Dárdai fiát.

„Kaptunk egy furcsa gólt, aztán jött a második bekapott találat is. Utána bejöttek a friss emberek, akik megváltoztatták a játék képét. Palkónak ez volt élete első meccse a Bundesligában, az edzéseken nagyon jól teljesít. Két hete meg is mondtam neki, ha így folytatja, akkor annak hamarosan meg lesz a jutalma”áradozott  csapattársáról a 23 éves futballista.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?