TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai felkavarta az állóvizet, ezt mondta Storckról

A magyar futball legnagyobb problémáiról is beszélt a Hertha edzője.
  • Szerző: HBK

Dárdai Pál azt mondta, Bernd Storck szövetségi kapitánynak nem szükséges lemondania, mert folytatnia kell a megkezdett munkáját a magyar labdarúgó-válogatottnál. A Hertha magyar sikeredzője a futballfilozófia hiányát tartja a magyar foci egyik legnagyobb gondjának.

A korábbi szövetségi kapitány egy dunaszerdahelyi találkozón osztotta meg a tapasztalatait a közönséggel. Sokan voltak kíváncsiak arra, mit gondol a magyar válogatott Andorrában elszenvedett szégyenteljes vereségéről, és Bernd Storck szövetségi kapitányról.

Dárdai erre azt válaszolta, nem tartja szükségesnek, hogy Storck lemondjon, ugyanis a megkezdett munkát folytatni kell. Dárdai úgy véli, hogy a magyar foci legnagyobb gondja a futballfilozófia hiánya, és az, hogy a magyar labdarúgók fizikális szempontból sem ütik meg az európai színvonalat. 

„A nagypályán kell a genetika, kell a sprint. Ha a németekkel hasonlítjuk össze a magyarokat, 30 méteren fél másodpercet vernek ránk, tehát nem tudunk elfutni, amikor el kell futni. Viszont a magyaroknak vág az esze, a magyar ember tud gondolkozni. Ezt kéne bemutatni a pályán, erre kéne építenünk egy passzjátékos filozófiát. Filozófia nélkül ez az egész nem működik, és Magyarországon az utóbbi időben mindig ez volt a probléma” – tette hozzá Dárdai.

A beszélgetés végén a Hertha trénere azt mondta, ha eljön az ideje, akkor átgondolja, hogy valamikor Dunaszerdahelyen vállaljon edzői munkát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?