TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai és Góliát - nagy számra készül a Hertha

A magyar edző még nagyon kicsi volt, amikor a berlini klub legutóbb meglepetést tudott okozni Münchenben. Összeszedtünk 10 érdekességet a holnapi német rangadó előtt.
  • Szerző: HBK

Nem akármilyen nap lehet a mai Dárdai Pál életében: a magyar sikeredző hibátlanul rajtolt a Herthával a Bundesliga mostani szezonjában, ha legyőzik a Bayern Münchent, akkor pedig a tabella első helyére ugranak. A meccs toronymagas favoritja természetesen a Bayern, amely a %% összeállításából is egyértelműen kiderül.

Nézzük a párharc legérdekesebb számait:

5 – A Bayernt irányító Carlo Ancelotti ennyiszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját (korábbi nevén BEK-et). Játékosként és edzőként kétszer nyert a Milannal, és a Real Madrid edzőjeként is megszerezte a serleget. 

7 – A Bayern keretében sok olyan játékos van, aki nyert már világbajnokságot (Manuel Neuer, Mats Hummels, Javi Martínez, Xabi Alonso, Jérome Boateng, Philipp Lahm és Thomas Müller egészen pontosan).

9 – A Bayern és a Hertha is háromból három győzelemmel kezdte a szezont, vagyis mind a két csapat kilenc ponttal áll a tabellán a szerdai meccsnap előtt.

17 – Ekkora a korkülönbség Dárdai és Carlo Ancelotti között. Az olasz edző 57 évesen a Bundesliga egyik korelnökének számít, magyar kollégája az egyik legfiatalabb tréner a maga 40 évével.

26 – A Bayern München a legsikeresebb német csapatnak számít, 26-szor nyerte meg eddig a Bundesligát. A Hertha bőven elmarad ettől a számtól, kétszer nyert bajnokságot, 1930-ban és 1931-ben.

79 – Eurómilliókban kifejezve ennyit ér a Hertha kerete. Összehasonlításképpen jegyeznénk meg, hogy a Bayern csatárklasszisa, Robert Lewandowski egyedül 75 millió eurót ér a piacon.

1977 – A Hertha legutóbb 1977. október 29-én tudta legyőzni Münchenben a Bayernt tétmeccsen (0–2). Dárdai Pál akkor 1 éves, hét hónapos és 13 napos volt.

75 ezer – Ennyi ember fér be egyszerre az Allianz Arénába bajnoki mérkőzésen. A müncheni stadionba válogatott mérkőzésen 70 ezer embert engednek be.

600 ezerDárdai egy éves fizetése nem rossz, főleg, hogy nem forintban, hanem euróban kapja meg. Bár Ancelotti 15 millió eurós éves fizetéséhez képest ez is semmiség.

63 millió – Mind a két csapat két játékost vett a nyáron, csak éppen ennyivel került kevesebbe (természetesen euróban) az Ondrej Duda, Alexander Esswein páros Mats Hummelsnél és Renato Sanchesnél.

És ezeket olvastad már?