TÜZELŐÁLLÁS

Dagad a botrány, focivezéreket vettek őrizetbe - videó

A svájci rendőrség megint odacsapott a FIFA-nak. Tucatnyi korrupt vezetőt hajnalban tessékeltek át az ötcsillagos luxushotelből a rács mögé.
  • Szerző: vav

Bő fél évvel a hasonló akciója után, a svájci rendőrség ugyanabban a zürichi luxushotelben csapott le a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség több egykori vagy jelenlegi tisztségviselőjére. A The New York Times című amerikai lap számolt be az akcióról.

A FIFA-t megrengető, kiterjedt korrupciós botránnyal összefüggésben kezdődtek újra a letartóztatások a Baur au Lac hotelben. A hatóság 6-8 fős különítménye hajnali hatkor érkezett meg, majd miután egy mellékbejáraton bevonultak, a hotel alkalmazottai „rendkívüli helyzetre” hivatkozva tessékelték ki a többi vendéget. Csak a porszívózó takarító maradhatott.

„Fegyverek és ajtón való dörömbölés nélkül”, tucatnál több, pénzmosással és csalással vádolt FIFA-vezetőt kapcsoltak le, akik a szövetség végrehajtó bizottságának ülésére érkeztek a svájci városba. Ha ellenük is vádat emelnek, akkor az érintettek számát illetően kétszeresére dagad a szervezetet alapjaiban megrázó botrány.

Az amerikai napilap tudósítója, Sam Borden a Twitteren jelentette: az őrizetbe vett funkcionáriusok között van Alfredo Hawit, az észak- és közép-amerikai, illetve karibi CONCACAF szövetség elnöke, és Juan Angel Napout, a dél-amerikai CONMEBOL első embere is.

Kissé hatásvadász módon kiemelte: míg a nyomozók Volvókkal érkeztek, a FIFA-főnököknek fenntartott parkolóhelyek csupa „felvágós” luxusautóval Porschékkal, Ferrarikkal és hasonlókkal vannak tele.

És ezeket olvastad már?