TÜZELŐÁLLÁS

Csattanós választ adtak az úszók a botrányokra!

Sorozatos botrányok, borzalmas előzmények vezették fel a londoni úszó Európa-bajnokságot. Nem igazán tudtuk, mire számíthatunk.
  • Szerző: Ripost

Talán Hargitay András sem számított olyan szenzációs eredményekre, mint amilyeneket a magyar úszók produkáltak Londonban.

A %RIPOST% egy hónapja faggatta a szövetségi kapitányt, aki akkor azt mondta: bízik benne, hogy az elmúlt hónapok történései nem lesznek hatással a teljesítményekre. Ugyanis a Hosszú Katinka-szövetség csörte, a doppingvádak, és a terjedelmes Kiss László-ügy bőven adott okot az aggodalomra.

Holott úszóink már az áprilisi országos bajnokságon jelezték, hogy a medencében tényleg minden rendben. Ráadásul Hargitay segítője, Wladár Sándor a %%-nak megerősítette, a versenyzők tényleg tesznek a balhékra, ők valóban a felkészülésre koncentrálnak.

Hittük is, meg nem is. Leginkább úgy véltük, moszkvai olimpiai bajnokunk inkább csak csillapítani próbálja a kedélyeket, ráadásul friss beiktatása miatt nem is állhatott másképp, csak optimistán a feladathoz.

Attól tartottunk, az úszók felkészülése nem lehet zavartalan, így vagy úgy, de érintette őket a botránysorozat, valamennyi ügyben véleményt formáltak. Csupán az volt a kérdés, mennyire zavarta meg őket? Függetleníteni tudták magukat a balhéktól? Képesek voltak kizárólag az edzésekre koncentrálni?

Londonban kiderült: maximálisan!

"Ez egy reális kép most a magyar úszósportról, az Európában betöltött szerepéről, és ez nem kis büszkeséggel tölt el bennünket" - mondta most a szövetségi kapitány.

Amíg a felszínen úszósportunk legsötétebb időszaka zajlott, addig a színfalak mögött az edzők és az úszók lerakták a siker alapjait: a magyar küldöttség a győzelmek számát tekintve minden idők legjobb Európa-bajnoki szereplésével térhetett haza!

Összesítésben tíz első, négy második és öt harmadik helyet gyűjtött a londoni Eb-n. Bravúr a javából! Mi lett volna, ha mindezt egy zavartalan és békés időszak előzi meg?

Bízunk benne, hogy augusztusig nyugalom lesz, és akkor Rióban megtudjuk!

És ezeket olvastad már?