TÜZELŐÁLLÁS

Bunyós balhé: ezért nem dönt Koko a bokszvezetésben

Keményen nekimegy a hazai ökölvívó-szövetségnek Kovács Koko István. A sportág élő legendája nem kíméli a szervezet első emberét.
  • Szerző: szz

Az normális dolog, hogy az ökölvívás hazai történelmének egyik legeredményesebb vezetője kimarad a sportág hazai irányításából? Pedig ez történik: Kovács István nem tagja a szövetség elnökségének. Az olimpiai bajnok, amatőrként és profiként is mindent megnyerő Koko nem tagadja, nincs kibékülve a jelenlegi vezetéssel.

A jelenleg az M4 sportcsatornánál dolgozó Kovács a Pesti Srácok internetes oldalán beszélt a boksz hazai helyzetéről, illetve Csötönyi Sándor elnökről.

Rengeteg támadást kaptam, rendszeresen megpróbáltak lejáratni és hiteltelenné tenni a hozzá lojális újságírók. Hiába hoztam pénzt, hiába próbálkoztam újításokkal, Csötönyi mindig keresztbe tett

- fogalmazott Koko, aki lemondása után jelezte, már nem felelős a történtekért.

Kovács szerint a dilettáns vezetés miatt tart ott a sportág, ahol... Kisebb tornákon ugyan születnek sikerek, de komolyabb versenyekről rendre érem nélkül térnek haza legjobbjaink.

Sajnos az ökölvívó-társadalom rettegésben van tartva, a sportvezetés pedig nem foglalkozik ezzel. Egyre kevesebb az ökölvívó, egyre kevesebb a verseny, a klub, a néző és eredmény

- kesergett Kovács.

Míg Kovács nincs az elnökségben, ott van a tagok között Fásy Ádám énekes, míg a napi ügyekért felelősnek kikiáltott főtitkár sem ért a sporthoz.

A főtitkár Csötönyi egyik jó barátja, akivel együtt nézik az MTK-meccseket, és Csötönyi jelentette ki többször, hogy egy számítógépet sem tud bekapcsolni

- mondta Kovács.

A legenda szerint Csötönyi sem alkalmasabb a feladatára, a nemzetközi szervezetekben például komolyan sem veszik, mivel öt értelmes mondatot nem tud angolul mondani.

És ezeket olvastad már?