TÜZELŐÁLLÁS

Bűnözéssel vádolt milliárdos szállna be a magyar fociba

A hírek szerint konkrét vételi ajánlatot tett a debreceni tulajdonosnak a hajómágnás. Az üzletből aztán nem lett semmi.
  • Szerző: HBK

A Bors információja szerint az Olympiakosz Pireusz milliárdos tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz vételi ajánlatot tett a labdarúgó NB I-ben szereplő Debrecen tulajdonosának, ám Szima Gábor az utolsó pillanatban elállt az üzlettől.

A Debrecen pocsékul szerepelt ebben a bajnokságban, az utolsó fordulóig izgulniuk kellett a szurkolóknak, hogy sikerül-e kiharcolnia a bennmaradást a játékosoknak vagy sem. Végül nem esett ki az NB II-be a csapat, ahonnan már távozott pár futballista, és nincs jó hangulat a klubon belül a hírek szerint.

A napokban lehetőség lett volna a tulajdonosváltásra, Marinakisz egy konzorciumon keresztül vételi ajánlatot tett Szimának. A görög hajómágnás májusban vette meg az angol Nottingham Forestet, és a Bors szerint a Debrecennel is komoly terveket szövögetett: hárommilliárd forintot költött volna a csapat felfuttatására, a célok között pedig a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája szereplés szerepelt.

„Az egész teljes képtelenség” – kommentálta az eladásról szóló pletykákat Szima.

Marinakisz 2010-ben vette meg az Olympiakoszt, amely azóta sorozatban hétszer nyert görög bajnokságot, és a BL-ben is többször  túlélte a csoportkört. Azonban Görögországban mérkőzésmanipulálás, és egy játékvezető pékségének felrobbantása miatt most is vizsgálat folyik ellene.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?