TÜZELŐÁLLÁS

Bunkó beszólás, csúnyán megbántották a szexi magyar úszónőt

Tetőtől talpig igazi nő Késely Ajna, mégis megtalálták a rövid haja miatt. A közösségi oldalán panaszolta el a vele történteket.
  • Szerző: vav

Csaknem három hónapja vágatta rövidre addigi hosszú haját Késely Ajna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MUSZ/Derencsényi István

Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszónőnk most a margitszigeti Négy Nemzet Úszóversenyen szerepel – méghozzá kiválóan! -, de az Instagram-oldalán még mindig ezzel kell foglalkoznia. Megbántották egy talán nem is sértésnek szánt, mégis a lelkébe gázoló megjegyzéssel.

Tegnap megdobtak engem egy “ édes kisfiú lettél” megjegyzéssel. Miért van, hogy mi nőket a hajunk, a körmünk, a testünk, s ruháink tesznek minket azzá?! Nem a tettünk, a mosolyunk, az intelligenciánk, őszinteségünk, szemünk csillogása, a szexualitásunk, s majd anyaságunk tesz minket igazi nőkké?! Stílusom változik, viszont ember maradok, s lelkem ugyanúgy bántható... viszont emellett kiállok a nőiességemért, még akkor is ha a társadalom nem így áll hozzám.

„Tegnap megdobtak engem egy 'édes kisfiú lettél' megjegyzéssel. Miért van, hogy mi nőket a hajunk, a körmünk, a testünk, s ruháink tesznek minket azzá?! Nem a tettünk, a mosolyunk, az intelligenciánk, őszinteségünk, szemünk csillogása, a szexualitásunk, s majd anyaságunk tesz minket igazi nőkké. Stílusom változik, viszont ember maradok, s lelkem ugyanúgy bántható... viszont emellett kiállok a nőiességemért, még akkor is ha a társadalom nem így áll hozzám”

- öntötte ki a keserűségét Ajna, aki korábban már részletesen leírta, miért szabadult meg a „nőiesség koronájától”:

A nőiesség “koronája” Nagyon sokan kérdeztétek miért vágtam le a hajamat? Hogy szánhattam magam ilyen súlyos lépésre? Most mindenre fény derül, talán írásom során bennem is több dolog fogalmazódik meg. Kezdjünk neki. Voltam kisbaba, kislány, nagylány és szép lassan a felnőtt nővé cseperedtem. Mindeközben egy erős és karakteres világban éltem az életem, ahol mindig a legjobb tudásunk szerint, szilárdan kell cselekednünk. A női énemet férfias karakterként kellett megélnem, izmosnak, szívósnak, keménynek, erősnek kellett lennem. Amivel nincs baj, hisz az élsportolás és annak a világa ezzel jár. Mindig valamit valamiért elv működik több élethelyzetben is. Eljött a karantén, egy időre eltűnt az úszás az életemből és más célok után kutattam. Tükörbe néztem és bár büszkén éreztem magamat, de szeretve nem néztem magamra. Egy színtelen lényt láttam, aki helyet próbál foglalni a sportolói élet világán kívül. Bár számos elképzelésem volt, mi tesz minket igazi nővé. A körmöm, a ruházatom, a sminkem, a pózolások a közösségi felületen vagy esetleg a hajam megszerkesztett csillogása a képeken, ami már alapból idősebbnek látszik, mint én magam. Ezekkel a feltételezésekkel, amiket gyakorlatban is véghez vittem, realizálnom kellett semmivel nem tett engem többé és kevesebbé. Rájöttem az elengedés, testem elfogadása, a szép mosoly, az önzetlen segítség és olykor az enyhe gyengeség, ami fontos szerepet játszik életünkben. Ezekkel leszünk többek, valódibbak és szeretetteljesebbek. Hajam ordibált: “Engedj el és megmutatom Neked, nő maradsz, sportoló maradsz és egyedivé válsz a saját kis világodban. Tetteid segítőkészek lesznek magad és mindenki felé. Bátorságodat pajzsként viseled majd, amivel másokat is táplálhatsz. Szeresd úgy magadat ahogy vagy és mások is szeretettel fognak rád nézni. Mutasd ki gyengeségedet, mert családra lelsz és segítő kezekre. Engedj el, mert lelked, ki szeret és örökre melletted lesz.” Folytatása a történetnek a következő kép alatt....

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?