TÜZELŐÁLLÁS

Budapestről zsarolhatják a legnagyobb focisztárokat

Ezt a botrányt sem ússza meg Magyarország? Egy spanyol lap szerint nálunk rendezkedett be a focisták életét megkeserítő portugál hacker. A nyomozók már rajta vannak az ügyön.
  • Szerző: aka

Budapesten bujkálhat a futballistákat zsaroló hacker. A spanyol Marca című sportlap beszámolója szerint nálunk lakik az a portugál fiatalember, aki a legnagyobb fociklubok és sztárok életét keseríti meg. Értesülésük szerint az illető Rui Pinto névre hallgat, s valóban nálunk élhet, mivel közösségi oldalán tagja egy budapesti csoportnak is.

A Football Leaks néven ismert portál arra szakosodott, hogy sztárok szerződésének részleteit szerzi meg, majd zsarolja őket, vagy klubjaikat arról, hogy kiszivárogtatja adataikat, amennyiben nem fizetnek be egy bizonyos összeget. Így lett már a hacker áldozata a Real Madrid számos játékosa, többek között Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Toni Kroos is.

A spanyol klub egyébként élharcosa a hacker felkutatásának, mivel általában a madridi együttes az oldal célpontja. Pinto amúgy a beszámoló szerint büntetett előéletű, 2013-ban egy Kajmán-szigeteki bankot sikerült megzsarolnia, akkor lebukott, pénzbüntetéssel sújtották.

A német Spiegel című lap szerint a portugálokból álló csoport tagjai egy kelet-európai országban dolgoznak, s az érintett hatóságot is felkérték már a nyomozásra.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?