TÜZELŐÁLLÁS

Botrány a német tévében a magyarok csapata miatt

Kínos jelenet zavarta meg az ARD adásában a labdarúgó Német Kupa 1. fordulójának sorsolását. A mûsorvezető alig tudta megfékezni az indulatokat.
  • Szerző: HG

A tévéadó az ötödosztályú Reutlingen stadionjában rendezte be alkalmi stúdióját, szép számú közönséggel. Hiba volt! Amikor kihúzták az RB Leipzig nevét tartalmazó gömböt, a szurkolók egy része hangosan rázendített egy gyűlölködő rigmusra.

A „Bullenschweine” Németországban elsősorban a rendőrökre, újabban pedig a keletnémet klub „Bikáira” is használt szitkozódás. A műsorvezető kínos helyzetbe került, alig tudta lecsillapítani az élő adásban ordibálókat:

Hé, emberek, ne, ezt ma ne!

Az osztrák energiaital-gyártó cég pénzelte, dúsgazdag RB Leipzig óriási gyűlöletcunamit váltott ki a német fociban.

U20-as válogatott középpályásunk, Kalmár Zsolt és a pályaedző Bódog Tamás klubja évről évre osztályt ugrott. Az ötödik vonalból indulva már a Bundesliga 2-ben szerepel, ott is a feljutás favoritja. Ahol csak pályára lépnek Kalmárék, ellenségesen fogadják őket az ellenfél szurkolói.

Franz Beckenbauer szerint a lipcseiek gazdasági hátterét és infrastruktúráját még a legnagyobb német sztárklubok is megirigyelhetik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?