TÜZELŐÁLLÁS

Börtönbe vághatják a focisztárt: bűnös a fél Barca?

Összetartottak a pályán, de egy rugóra járt az agyuk a könyvelőnél, adócsalásban is. Lebukott az ötödik is a csapatból.
  • Szerző: vav

Lassan bővíthetik a spanyol börtönöket: a pár évvel ezelőtti Barcelona újabb oszlopos tagját vádolják nagy összegű adócsalással. A ma már az angol Arsenalt erősítő Alexis Sánchez is bíróság elé áll. Ha nem sikerül tisztáznia magát, rács mögé dughatják.

A chilei csatár a vád szerint 2012-ben és 2013-ban összesen csaknem egymillió eurónyi (több mint 300 millió forint) bevétele után nem adózott Spanyolországban. A Sun jelentése szerint egy általa 99 százalékban tulajdonolt, máltai offshore-cégen (Numidia) keresztül értékesítette az arculati jogait. A cégtől kapott osztalékát sem vallotta be.

Abból is adódhatnak még bonyodalmak (nem beszélve egy másik perről), hogy amikor Sánchez 2011-ben aláírt a Barcához, azt állította, ő rendelkezik a fenti jogaival. Csakhogy ezeket papíron már 2008 óta egy másik cége (Inversiones Alsan) birtokolta.

Sánchez már az ötödik játékos az utóbbi évek Barcelonájából, akinek jelentős adócsalás miatt kell felelnie a bíróság előtt. Korábban lebukott Lionel Messi, Javier Mascherano, Adriano és Samuel Eto'o is.

És ezeket olvastad már?