TÜZELŐÁLLÁS

Balhé Berlinben, keményen beszólt Dárdainak egy játékosa

Szerinte az edző tehet mindenről. Csak a botrányos nyilatkozatával tûnt ki a Bayernből igazolt tehetség.
  • Szerző: vav

Pár éve még a német labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartották, de mára gyakorlatilag eltűnt a süllyesztőben Sinan Kurt. A Bayern München után a Herthánál sem sikerült bizonyítania a tudását. A német-török focista 22 éves korára az osztrák másodosztályig zuhant - és ennek legfőbb okát nem magában, hanem Dárdai Pálban keresi.

 

Nem titok, hogy Berlinben nem volt jó viszonyom az edzővel. Elvette a kedvemet a futballtól

- szúrt vissza Dárdainak a Sport Bildben.

"Sohasem kaptam tőle igazi lehetőséget. Sokáig ott voltam a keretben, de ötperces bevetésekkel nehéz nyomot hagyni. Úgy éreztem, nem bánt velem igazságosan. Michael Preetzcel (a Hertha menedzsere - a szerző) kifejezetten jó volt a kapcsolatom. Mindig éreztem a támogatását, de mindig elmondta nekem, hogy nem ő az edző, így nem állíthat be a csapatba"

- folytatta Kurt, aki bizonyos mértékig elismeri a saját felelősségét is:

"Természetesen én is hibáztam. Tizennyolc évesen kerültem a Bayernhez. Fiatal játékosként megesik, hogy hibázol. De elmondhatom magamról, hogy minden hibámat csak egyszer követtem el, újra soha. Tanultam belőlük."

A Hertha 2016 januárjában 500 ezer euróért (160 millió forint) szerződtette az akkor 19 éves Kurtot a Bayerntől. Miután a nagy várakozások dacára elmaradt nála az áttörés, idén februárban ingyen engedte el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?