TÜZELŐÁLLÁS

Babos Timi tiszta vizet öntött a pohárba a jövőjével kapcsolatban

A magyar teniszező már tudatosan készül a civil életre, de 5-6 évig még játszana. Nem esett pánikba a rossz szériája miatt.
  • Szerző: HBK

Babos Tímea elismerte, komoly hullámvölgybe került, de leszögezte, hogy nem veszítette el a hitét, és az év végére ismét megcélozza az 50-60. helyet a világranglistán. A soproni teniszező azt is elmondta, meddig szeretne még játszani.

Babos ebben az évben nem nyert sok meccset egyéniben, a világranglistán emiatt ki is csúszott az első 100-ból. A 25 éves sportoló szerint mentális problémák állnak a hullámzó teljesítménye mögött, de állítja, hogy talpra fog állni ebből a helyzetből.

„Megvisel nyilván ez az időszak, de a hitem nem hagyott el. Kemény munkával értem el ide és ebből a gödörből is azzal fogok kikerülni. Szerencsére sokan állnak mellettem, a csapatom, a családom, a barátaim, a párom, támogatóim és persze a szurkolóim, ezért nagyon hálás vagyok”mondta Babos az m4sport-hu-nak.

„Szeretném, ha egyéniben ismét a top 50-60-ban jegyeznének, mielőbb szeretnék visszakapaszkodni a hullámvölgy után. Májusban a Roland Garros előtt kisebb tornákon fogok indulni, hogy minél több meccset játszhassak, júniusban a füves pályás versenyeken fogok részt venni. Párosban továbbra is a Grand Slameken való kiváló szereplés a célunk Kikivel (Kristina Mladenovic – a szerk.), a Garrost természetesen nagyon várjuk, hiszen neki hazai pálya lesz” – folytatta a kétszeres világbajnok játékos, aki a jövőjéről is beszélt.

„Nem tervezem a korai visszavonulást, szerintem 5-6- jó év még van bennem, de már elkezdtem tudatosan készülni a tenisz utáni életre. Folyamatosan képzem magam, nyelveket tanulok, illetve érdekel a lakberendezés, így újabban ilyen témájú könyveket bújok. Az Instagramomat is igyekszem úgy kezelni, hogy ne csak a sportoló Timit, hanem Timit, a fiatal nőt is lássák az emberek, ugyanis én, mint minden más ember, több vagyok, mint a munkám. Természetesen a tenisz a szenvedélyem, a prioritás, de szeretném, ha az életem ennél többről szólna, ugyanis több lábon kell, hogy álljon az ember a sikeres élet érdekében.”

A teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?