TÜZELŐÁLLÁS

Az Eb-hős kínjai, kinek kell Kleinheisler?

A Ferencvárosnak nem marasztalja, és a Werder Bremennek sem kell Kleinheisler László.
  • Szerző: mv

Kölcsönben a Ferencvárosnál töltötte a tavaszi idényt Kleinheisler László, aki kilenc mérkőzésen lépett pályára és mindössze egy gólpasszt adott. Harmatos teljesítmény, pláne ha ehhez hozzátesszük, hogy a zöld-fehérek komoly erősítésként számoltak vele.

A 23 éves játékos az őszi idényt még a Darmstadtnál töltötte, de Németországban sem alkotott maradandót, ráadásul egyéb problémák is nehezítették a dolgát. Hazatérését mentális, kommunikációs és nyelvi gondokkal indokolták.

Csökken az értéke

A darmstadti és a ferencvárosi időszak negatív hatással volt Kleinheisler értékére, amíg a Transfermarkt tavaly nyáron 1 millió euróra becsülte, addig most csak 750 ezerre taksálja őt.

Ami biztos, Kleinheisler nyáron visszatér az anyaklubjához, a Werder Bremenhez, amely 2016 januárjában hároméves szerződést kötött vele. Viszont a brémaiak sem ragaszkodnak hozzá, a hírek szerint esélyt sem adnak neki, ismét kölcsönadják őt - ezúttal már végleges megvásárlási opcióval.

A Lech Poznan már jelentkezett érte, a lengyel klub az elmúlt másfél év ellenére is lát fantáziát az ifjú támadó középpályásban. Bernd Storck szövetségi kapitány bizalma szintén töretlen, hiszen ezúttal is meghívta őt a nemzeti csapata. Kleinheisler az oroszok és az andorraiak ellen bizonyíthatja: nem szabad lemondani róla!

Oslóban robbant be a köztudatba

Kleinheisler 2015 novemberében, a norvégok elleni, Európa-bajnoki pótselejtezőn robbant be a köztudatba, amikor Oslóban győztes gólt szerzett. A 2016-os Eb-n már kulcsemberként szerepelt Bernd Storck válogatottjában, azóta viszont elkerülik a sikerek a magyar futball egyik ígéretét. Talán a soron következő két meccs kapóra jön neki, és ismét a jó vágányra állítja őt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?