TÜZELŐÁLLÁS

Gyászol Nagy László, óriási veszteség érte a magyar kézilabdát

Az MKSZ tavaly a legmagasabb kitüntetését, a Török Bódog Életműdíjat adományozta Andorka Sándornak.
  • Szerző: Ripost

Hetvenöt éves korában elhunyt Andorka Sándor korábbi kézilabda-játékvezető, sportdiplomata. Nagy László, a válogatott korábbi játékosa az Instagram-oldalán búcsúzott a kiváló sportvezetőtől.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laszlo Nagy (@laszlonagy19) által megosztott bejegyzés

Andorkát a magyar kézilabda történetének egyik legnagyobb hatású játékvezetőjének tartják, aki később az MKSZ nemzetközi bizottságának elnöke volt, az európai szövetség (EHF) versenybizottságának tagjaként a játékvezetésért felelt, egyúttal a nemzetközi szövetség (IHF) játékvezetői testületének is tagja volt. Ezt követően az EHF versenybizottságában a klubversenyeket felügyelte, emellett az IHF lektoraként is tevékenykedett.

Aktívan részt vett a játékvezetők képzésében, delegátusként pedig rendszeresen jelen volt az európai kupamérkőzéseken, továbbá két olimpián, nyolc felnőtt világbajnokságon és 14 Európa-bajnokságon.

Az utóbbi években az MKSZ nemzetközi bizottságának elnökeként, a válogatottak csapatvezetőjeként sokat dolgozott a magyar kézilabdázás sportdiplomáciai sikereiért a világversenyeken és a mindennapokban egyaránt, csakúgy, mint korábbi nemzetközi megbízatásai során.

Az európai szövetségtől 2011-ben megkapta az EHF Special Awardot, az MKSZ pedig tavaly a legmagasabb kitüntetését, a Török Bódog Életműdíjat adományozta neki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?