TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál, szövetségi kapitányunk látni se akarja az elnökségi tagokat

Bizonyított a válogatottja élén, és maradni akar a posztján Ivkovics Sztojan. Óriási fordulatok történnek az ügyében.
  • Szerző: vav

Kerek-perec kijelentette Ivkovics Sztojan: maradni akar a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján. Szerinte még tárgyalásra sincs szükség, csak a lejáró szerződése meghosszabbítására. Ennyire persze nem egyszerű a helyzet, hiszen éppen a felmondási idejét tölti, miután megsértette a kontraktusát, és leszerződött a kaposvári klub kispadjára is. Csakhogy a balhé januári kitörése után a válogatott élén is nagyot alakított, hiszen a mieink a címvédő Szlovénia, majd a szintén elénk sorolt Ukrajna ellen is bravúros győzelmet arattak Európa-bajnoki selejtezőkön.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ivkovics nem vállalhatott volna mellékállást
Fotó: MTI

„Sosem mondtam, hogy rossz a viszony a szövetség és köztem. Ha jól emlékszem azt mondtam, hibáztam, hiszen egy szerződést nem tartottam be. De a házasságban is kritikus a hetedik év, nem?! Én úgy gondolom, hogy az elmúlt két selejtező adott egy választ. A játékosok a pályán adtak választ, nem is kell nyilatkozniuk, az érzelmeik mutatták, mit gondolnak. Eddig is százszázalék volt a hozzáállás, szerintem most volt százhúsz. Szinte köszönjük is az MKOSZ-nek, hiszen még jobban motiváltak minket. Vannak elnökségi tagok, akiket látni sem akarok, vannak akikkel családi viszonyban vagyok. Itt nem létezik fehér vagy fekete”

- mondta Ivkovics az M4 Sportnak.

A szövetség illetékesei szeptemberben tárgyalják újra a kapitánykérdést. A szakvezető álláspontja egyértelmű:

„Én nem nyitott vagyok a folytatásra, én szövetségi kapitány szeretnék maradni! Ha azt mondom, nyitott vagyok, az azt jelenti, hogy tárgyalni fogunk. Ezt nem kell tárgyalni. Úgy gondolom, eddig is sokat kaptam a játékosoktól, jobbá tettek engem. Felelősséggel tartozom értük, felelősséggel tartozom Magyarországért, amely befogadott engem. Nem kell tárgyalni, meg kell hosszabbítani a szerződést. Nem kell azt nézni, hogy a múltban mi volt rossz, legyünk bölcsek, nézzünk előre.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?