TÜZELŐÁLLÁS

A legjobb magyar focista nélkül megyünk az Eb-re?

Öt hónapja maradt a szövetségi kapitánynak arra, hogy jobb belátásra bírja Huszti Szabolcsot, aki elzárkózik a válogatottság elől. Pedig ott lenne a helye az Eb-n.
  • Szerző: Ripost

Biztosak voltunk benne, hogy Huszti Szabolcs nem azért igazolt az Eintracht Frankfurthoz, mert így akarta előkészíteni visszatérését a válogatottba. Pedig a %% szerint óriási hasznát venné a magyar csapat a júniusi Európa-bajnokságon.

A 32 éves játékos 2010-ben lemondta a válogatottságot. Az NSO-nak most elárulta, akkor sem térne vissza, ha valaki most garantálná, hogy Franciaországban döntőt játszik Bernd Storck együttese.

Szégyellhetném magam, ha azok után, hogy mások végigküzdötték a selejtezősorozatot, csak úgy besétálnék az Eb-re.

Példás szemlélet, kiváló jellemre vall. Ráadásul Storck kapitány is jelezte, a válogatott váza adott, azokra számít az Eb-n, akik a norvégok elleni pótselejtezőn kiharcolták a továbbjutást. Viszont azt is mondta, hogy nyitva az ajtó, a következő öt hónap során bárki bizonyíthatja, ha helye van a válogatottban.

És itt jön a képbe Huszti, aki valószínűleg bizonyítani fogja. Ha a hátára veszi a Frankfurtot, és hétről hétre pazar játékkal villan, akkor ember legyen a talpán az a szövetségi kapitány, aki nem próbálja meg a válogatottba édesgetni.

A nemzetközi sajtót sem hagyná hidegen a dolog, hiszen milyen keret az, amelyből hiányzik az ország legjobb labdarúgója?

Ugyanis az Eb-kvalifikáció ellenére a magyar futball továbbra sem engedheti meg magának, hogy ne próbálja meg jobb belátásra bírni Huszti Szabolcsot. Õ az utolsó olyan focistánk, aki magasan jegyzett bajnokságban, a Bundesligában remekelt. A Hannoverben két bajnoki idény alatt 19 gólt rúgott, túlzás nélkül csapata legjobbja volt, és most Frankfurtban újrázhat.

Bármi is Huszti sérelme, aligha közömbös számára, hogy a klubsikerek után a válogatottban is maradandót alkothatna. Jelenlegi nyilatkozata szilárd elhatározást sejtet, de az Eb-ig még sok minden történhet.

A %% értesülése szerint, csakúgy, mint a korábbi szövetségi kapitányok, a jelenlegi válogatott stáb is megpróbálta őt jobb belátására bírni. Storcknak öt hónapja maradt arra, hogy júniusig célt érjen a jelenlegi legjobb magyar futballistánál. 

És ezeket olvastad már?