TÜZELŐÁLLÁS

A kórházból segít a beteg magyar kapitány

Habár továbbra is kórházban ápolják, Jarmo Tolvanen kapcsolatban áll a világbajnokságon küzdő magyar jégkorong-válogatottal.
  • Szerző: mv

Továbbra is szövetségi kapitánya nélkül küzd a divízió 1/A-s hoki vb-n a magyar válogatott, miután a torna előtt Jarmo Tolvanen rosszul lett, és azóta is kórházban ápolják.

A finn szakember egy héttel a rajt előtt került kórházba, állapota akkor súlyos volt, de nem életveszélyes. Arról pedig szó sem lehetett, hogy a kapitány a csapattal utazhasson Kazahsztánba. Megígérte, amiben csak tud, segít, támogatja a csapatot és a stábot.

Állapota mára kielégítő, és ahogy ígérte, telefonon tartja a kapcsolatot a szakmai stábbal. Leginkább helyettesével, Majoross Gergellyel kommunikál, a meccsek előtt és után rendszeresen beszélnek taktikáról, összeállításokról, sorokról és az ellenfelekről.  Nincs könnyű helyzetben, mivel kórházban, televízión keresztül jóval kisebb a rálátása a csapatra, de így sem hagyta cserben a fiúkat.

Litvánia ellen az ő tanácsai is kellettek a fontos győzelemhez.
Ami eddig kiderült: a támadósorokon rendszeresen változtat a stáb, a szakemberek az ideális összeállítást keresik, és ebben Tolvanen véleményét is kikérik. Dél-Korea és Fehéroroszország ellen hiába lőttünk többet kapura, mindkétszer vereséget szenvedett a magyar válogatott.

Ez azt jelentette, hogy tegnap, Litvánia ellen már az "életéért" küzdött a gárda, a kiesés elkerülése volt a tét. Tolvanen és stábja ezúttal is csavart egyet a sorokon, Bartalis Istvánt a második sorba helyezték, és ez tökéletesen működött. A center két gólt ütött, egyet pedig előkészített, vagyis a 4-1-es diadalból maximálisan kivette a részét.
A győzelem azt jelenti, hogy a kieséstől immár aligha kell tartanunk, vagyis az alapvető elvárást teljesítettük.

Az utolsó két meccsen célba vehetjük az érmeket, pénteken Szlovéniával játszunk, vasárnap pedig a házigazda Kazahsztán ellen zárjuk a vb-t. Tolvanen ezeket a meccseken is a kórházból segít és bízik benne, hogy hamarosan személyesen köszöntheti a csapatot és a kollégákat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?