TÜZELŐÁLLÁS

A börtönből üzent a Budapesten elfogott hekker

Ügyvédje szerint Rui Pinto a körülményekhez képest jól van. A futballsztárok rémének esze ágában sincs leállnia, akár vádalkut is köthet.
  • Szerző: HBK

Immáron Portugáliában vár arra Rui Pinto, hogy eldőljön a sorsa. A Football Leaks mögött álló hekker – akit Budapesten fogtak el – azonban nem tört meg, akár még vádalkut is köthet.

Pinto a Football Leaksen keresztül számtalan belsős dokumentumot szivárogtatott ki, a célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a futballvilágban zajló jogellenes cselekményekre. Ráadásul az állítólagosan általa is irányított honlapon jelentek meg először azok a dokumentumok, amelyek szerint Cristiano Ronaldót egy modell, Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolta meg.

A portugál hekkert március 21-én adták ki a magyar hatóságok Portugáliának, azóta a hazájában tartózkodik. Hétfőn meglátogatta őt az egyik ügyvédje, aki ezt követően nyilatkozott is.

„Ügyfelem a körülményekhez képest jól érzi magát, és ugyan börtönben van, de szeretne harcolni”jelentette ki Francisco Teixeira da Mota.

Pinto – akit akár 10 évre is börtönbe zárhatnak – rendkívül fontos információkkal rendelkezhet, az európai adóhatóságoknak értékes segítséget is nyújthatna. A belga és francia illetékesen már jelezték is, hogy szeretnének vele újra beszélgetni, Pinto pedig egyáltalán nem zárkózott el ettől a lehetőségtől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?