TÜZELŐÁLLÁS

19 éves fiú dobja fel Hosszú Katinka napjait

A Joe-nak becézett srác humora is bejön Katinkának, ám ami izgalmasabb: motiválja is!
  • Szerző: HBK

Új taggal bővült az Iron Swim, Jaouad Syoud két hete kezdte az edzéseket Hosszú Katinka csapatában. A 19 éves algériai származású úszó Dudás Dániel biztatására került kapcsolatba a magyar bajnoknővel, akinek pillanatok alatt elnyerte a bizalmát.

Katinka új edzőpartnerében már régen megfogalmazódott, hogy milyen jó lenne az Ironban készülni, az események néhány hónappal ezelőtt pörögtek fel.

„Tavaly decemberben a kínai rövidpályás világbajnokságon egy selejtezőfutamban úsztam Dudás Dániellel 200 vegyesen, és utána szóba elegyedtünk. Kérdezgettem arról, hogyan edzenek, és miként lehetne csatlakozni a klubhoz. Azt javasolta, beszéljek az edzővel, én pedig odamentem Petrov Árpádhoz, aki nagyon kedvesen fogadott, és a végén abban maradtunk, hogy teszünk egy próbát. Most pedig itt vagyok!”mesélte Syoud, akit Hosszú csak Joe-nak becéz.

„Egyelőre négy évre tervezem az ittlétet, de az is lehet, hogy tovább maradok. Az edzéseken nagyjából azonos időket úszunk Katinkával, néha ő nyer, néha én, és ez mindkettőnk számára csak jó dolgokat hozhat. Elsősorban vegyesúszó vagyok, de szeretem a 200 pillangót is. Az egyik edzésen, amikor versenytempót úsztunk, épp 200 pillangón mértük össze magunkat. Katinka nyert, de csak kevéssel” – tette hozzá a fiatal úszó.

„Örülök, hogy itt van Joe” – vette át a szót Katinka. „Remek humora van, jó hangulatot teremt az edzéseken. És végre valaki, akivel küzdhetek a medencében! Alig merek odanézni a pályájára, hogy hol tart éppen. Motiváló!”

A 19 éves sportoló azt is elárulta, hogy Dudás már az első nap a kezébe nyomta Katinka öltözőjének kulcsát, ez lepte meg a legjobban az elmúlt két hétben. Ezt azzal magyarázta, hogy ez a fajta bizalom furcsa volt számára, de jólesett neki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?