TÜZELŐÁLLÁS

15 év börtönt kaphat az új Viszkis

Fegyveres bankrablás vádjával csukták le a jégkorongozót. Rövid ideig magyar csapatban is játszott.
  • Szerző: VaV

Amilyen gyors volt a jégen, olyan gyorsan cselekedett bankrablóként is Filip N. Mégis elcsúszott a "szlovák Viszkis".

A fehérváriak légiósaként két éve rövid ideig az osztrák profiligában szerepelt. Június 13-án pedig a szlovák határhoz közeli osztrák kisvárosban, Mistelbachban fegyverrel rabolt ki egy bankfiókot jelentette a Heute.at.

Angolul követelte a pénzt

A mostanában az egyik szlovák másodosztályú csapatban játszó hokis tetőtől talpig feketébe öltözve, arcát kendővel és napszemüveggel elrejtve, baseballsapkában hadonászott egy pisztollyal. Angol nyelven kiabálva követelt pénzt a berezelt alkalmazottól.

Mintegy 3,7 millió forintnak megfelelő eurót zsákmányolt. Egy szlovák rendszámú, fekete Opellel hajtott el, majd a határon túl megszabadult a támadásnál használt pisztolytól. Egy hónappal a rablás után csípte el a rendőrség. Miután európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, nem sokáig bírta a nyomást, egy héten belül lekapcsolták.

Adósságai miatt rabolt?

Az autó tulajdonosának volt alibije, így barátjára, a profi sportolóra terelődött a nyomozók gyanúja. Egyikük elárulta:

Mostanában nem kapott fizetést a klubjától, ez volt a kiváltó ok.

A szlovák Novy Cas információi szerint a hokis szerencsejáték-szenvedélye miatt súlyosan eladósodott. Jelenleg már Ausztriában, rács mögött várja a tárgyalást. A Kronen Zeitung szerint akár 15 éves börtönbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?