OLDALVONAL

Szívszorító tragédia, koronavírusban halt meg a magyar olimpikon

A nyolcvanas években háromszor is országos bajnoki címet szerzett egykori sportolót kórházban ápolták. Halálát koronavírus-fertőzés okozta.
  • Szerző: Ripost

Életének 59. évében elhunyt Turu István korábbi válogatott ökölvívó, olimpikon. Az 1980-as években háromszor is országos bajnoki címet szerzett egykori sportoló hosszú ideig a magyar ökölvívó válogatott keretedzője is volt – írta a monokli.com.

A gyászoló család tájékoztatása szerint Turut az elmúlt héten légzési nehézségek miatt szállították kórházba, és bár nem volt ismert alapbetegsége, erős szervezetét végül a koronavírus okozta betegség győzte le.

Turu István az első felnőtt magyar bajnoki címét 1983-ban már könnyűsúlyban szerezte Tatabányán Kottán Zoltán legyőzésével. 1986-ban és 1987-ben megvédte magyar bajnoki címeit, szerepelhetett az 1985-ös budapesti Európa-bajnokságon hazai környezetben.

A 172 cm magas versenyző 26 évesen csapattag lehetett az 1988-as szöuli olimpián, ahol a kameruni Jean-Paul Bonatou legyőzését követően a mongol Nergui Enkhbat állította meg. A Magyar Ökölvívó Szövetség javaslatára 2013-ban a Magyar Olimpiai Bizottságtól kiemelt állami edzői státuszt kapott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?