TÜZELŐÁLLÁS

Tragédia ide vagy oda, két győzelemmel ott lehetünk az Eb-n

Habár a magyar labdarúgó-válogatott újabb csalódást okozott, maradt esélye arra, hogy továbbjusson a csoportjából és ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon.
  • Szerző: RIPOST

Felemás arcát mutatja a magyar válogatott idén. Amíg tavasszal szenzációs győzelmeket produkált, Horvátországot és Wales-et is elverte, addig ősszel csupa csalódást okozott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Háromgólos zakót kapott a magyar válogatott Splitben Fotó: MTI

Immár sorrendben három vereségnél jár Marco Rossi együttese, miután a Montenegró elleni barátságos mérkőzés után a szlovákoktól és a horvátoktól is kikapott. Különösen az utóbbi két tétmeccs volt fájó, hiszen hátrányba kerültünk az Eb-selejtező csoportunkban, és immár nincs a saját kezünkben a sorsunk. Nem csoda, hogy Marco Rossi talán sosem volt ennyire elkeseredett.

- Szívem szerint összetörnék mindent a teremben csalódottságomban, de úrrá kell lennem a helyzeten. Jelenleg nem találom a szavakat. Holnap viszont új nap jön, amikor a csapattal közösen meg kell találnunk a megoldást ahhoz, hogy vasárnapig talpra álljunk – mondta az olasz szakember.

Kétség kívül, a csütörtöki, spliti, háromgólos vereség volt a Rossi-csapat mélypontja, ugyanis Horvátországban egyetlen pozitívumot sem produkált a gárda. Súlyos egyéni hibák és fegyelmezetlenségek borzolták a kedélyeket, szó szerint saját magukat küldték padlóra Dzsudzsákék, akiknek most innen kéne felállniuk. Tudniillik maradt esély a továbbjutásra!

A magyar válogatott vasárnap Azerbajdzsánt fogadja és kötelező nyernie. Győzelem esetén november 16-án szurkolnunk kell a horvátoknak, hogy odahaza ne kapjanak ki a szlovákoktól. Ebben az esetben ugyanis az E csoport utolsó játéknapján Wales ellen ismét a saját kezünkben lesz a sorsunk, ami azt jelenti: ha nyerünk Cardiffban, akkor ott leszünk az Eb-n!

Magyarán matematikailag nem bonyolult helyzet. A papírforma alapján Azerbajdzsán verhetőnek tűnik Budapesten, és Horvátország is bőven esélyes a pontszerzésre otthon Szlovákia ellen. Ha mindez megvan, akkor a végén kétség kívül bravúr kellene a Rossi-csapattól Wales-ben. A válogatott tavaszi formájával nem lenne reménytelen.

És ezeket olvastad már?