SPORT

Tóth Ivett: Végre érett lettem!

A világ sportrajongói egy emberként kapták fel a fejüket, amikor Pjongcsangban, a téli olimpián fekete bőrszerelésben, az AC/DC Back is Black című nótájára futott ki a jégre a négyszeres magyar bajnok műkorcsolyázó.
  • Szerző: Ripost

Finoman fogalmazva is felrobbant a csarnok a produkciója alatt, majd a neten is tarolt Tóth Ivett merész bemutatója. Ám Ivettet sem kerülte el a koronavírus-járvány miatti karantén. Pedig már alig várta, hogy az idei balul sikerült grazi Európa-bajnokság után a vébén újra a régi formájában korcsolyázzon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: ARIS MESSINIS / AFP

„Sajnos elmaradt a világbajnokság, majd csak jövő tavasszal rendezik meg, pedig nagyon szerettem volna Kanadában megszerezni az olimpiai kvótát„ – mondta. „De így legalább végre érett lettem, ugyanis sikerült leérettségiznem, mert erre az elmúlt években nem igazán jutott időm. Tegnap kaptam meg a magyar vizsga eredményét, ötös lett. Most még várom a biológiát, de úgy érzem, az sem lesz gyengébb”.

Fotó: Instagram

Vett persze a kényszerszünet alatt is megpróbálta tartani a kondícióját az előre elkészített edzéstervek alapján, de szerencsére egy hete már jégre is léphet, ahol edzői, Kulcsár Zsófia és Tóth Zoltán irányításával készül.

„Nagy megnyugvás számomra, hogy amióta hazatértem Svájcból, itthon is jó körülmények között tudok készülni. Nem kell állandóan repülnöm, mindenre jut időm az edzések mellett is. Olyannyira, hogy napokon belül a jogosítványom is a kezemben lesz.„ - mondta a Borsnak.

Fotó: Yuri KADOBNOV / AFP

Az pedig különösen ambicionálja, hogy itthon is van már ellenfele.

„Jönnek fel a fiatalok” – jelentette ki nevetve a 21 éves „nagy öreg”, „– és ők is szeretnének világversenyen indulni. Örülök neki, mert hajtanak engem is előre. Nem vagyok féltékeny, de azt megígérhetem, nehéz dolguk lesz, ha a helyemre pályáznak.„

És ezeket olvastad már?