TÜZELŐÁLLÁS

Megszületett a döntés a wimbledoni teniszbajnokságról

Szerdán határoztak a 2020-as torna sorsáról. A háború óta nem történt hasonló.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány miatt törölték a wimbledoni teniszbajnokságot. A szerdai döntés előtt a zártkapus lehetőséget elvetették, nézők nélkül biztosan nem rendezték volna meg a viadalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A wimbledoni tenisztorna a legrégebbi és a legnagyobb hagyománnyal bíró teniszverseny a világon. Először 1877-ben rendezték meg, ekkor még csak férfi egyes viadalokat tartottak, majd 1884-től a hölgyek is csatlakoztak. Csupán a két világháború szakította meg a wimbledoni versengést, 1915 és 1918 között négy, míg 1940 és 1945 között hat torna maradt el. Azóta minden évben megrendezték, idén viszont ismét lefújják a leghíresebb és sokak szerint a legkiemelkedőbb teniszviadalt.

„Az első számú szempont a döntés kapcsán az emberek egészségének védelme” – magyarázta korábban Richard Lewis, az All England Club vezérigazgatója. „Naponta több tízezer ember látogatná a wimbledoni bajnokságot.”

A zártkapus verziót régen elvetették, nézők nélkül biztosan nem rendezték volna meg a korábban június 29. és július 12. között tervezett viadalt.

Ősszel rendeznék meg a Roland Garrost

A Roland Garrost, a francia nyílt teniszbajnokságot szeptember 20. és október 4. között tartanák meg. A párizsi viadalt eredetileg májusban rendezték volna. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a koronavírus-járvány miatt június 7-ig valamennyi teniszversenyt töröltek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?