TÜZELŐÁLLÁS

Elképesztő, mivel támadja edzőjét Messi

A L’Equipe információja szerint Lionel Messi elégedetlen csapata, a francia PSG edzőjével, Mauricio Pochettinóval. A klasszis szerint honfitársa túlságosan engedékeny.
  • Szerző: TN

„Ütvefúróval fúrja” edzőjét Lionel Messi. A legnagyobb francia sportnapilap, a L’Equipe úgy tudja, hogy a hétszeres aranylabdás és környezete elégedetlen Pochettino képességeivel. Az argentin világklasszis úgy érzi, hogy honfitársa taktikai repertoárja túlságosan korlátolt, ráadásul hiányzik belőle a szigorúbb fellépés is.

Messi meglehetősen keményen beleszállt az edzőjébe
Fotó: AFP

Habár a PSG 11 ponttal vezeti a francia bajnokságot, a teljesítménye jócskán hagy kivánnivalót maga után. Az utóbbi hetekben a Lens és a Nice ellen is csak döntetlenre futototta a csapat erejéből. Hiába állnak a klub rendelkezésére a világ legjobb játékosai, a Messi, Kylian Mbappé, Neymer támadótrió nem igazán hatékony. A Barcelonából érkezett argentin ikon például még csak egy bajnoki gólnál jár.

Pochettino lába alatt egyre forróbb a talaj
Fotó: AFP

Messi elképesztő módon amiatt is kritizálja Pochettinót, hogy az Aranylabda díjátadó estéjén megengedte neki és csapattársainak, hogy bulizzanak, miközben két nap múlva bajnoki mérkőzés várt a gárdára. A klasszis táborában azért is negatív a szakember megítélése, mert az együttes gyenge teljesítménye ellenére rendszeresen védi a játékosokat, és kerüli velük a konfliktust az edzéseken is. Az edzővel szemben visszatérő kritika egyébként, hogy megkérdőjelezhető viselkedésük ellenére nem kéri számon a focitáit.

Pochettino számára nem lehet életbiztosítás a csapat élén, ha Messi a legnagyobb kritikusa. A PSG mindenesetre kedden az FC Bruges ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában, de már nincs esélye a Manchester Cityvel szemben a csoportelsőség megszerzésére.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?