OLDALVONAL

Szoboszlait a Bajnokok Ligája tarthatja Salzburgban

Első labdarúgó Bajnokok Ligája-szezonjában nem sikerült a nyolcaddöntőbe jutnia Szoboszlai Dominiknek, idén azonban megvan erre az esélye. Az elitsorozat miatt lehetséges, hogy nem vált csapatot a télen.
  • Szerző: GG

Egyszerű a képlet a Salzburg számára a Bajnokok Ligája-csoportkörének utolsó fordulójában, hiszen ha legyőzi a spanyol Atlético Madridot (december 9., 21.00), akkor második helyen bejut a legjobb 16 közé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez pedig könnyen lehet, hogy Szoboszlai Dominiket, az osztrák bajnok magyar sztárját maradásra bírja a tavaszi szezonra. A 20 éves középpályás téli átigazolását szinte biztosra vették eddig a Salzburgnál is.

Szoboszlai Dominik (jobbra)
Fotó: AFP

„Meglátjuk mi lesz Dominik sorsa, de nagyon meglepődnék, ha a téli szünetet követően is velünk maradna”

– árulta el Jesse Marsch, a klub vezetőedzője, a Fútbol with Grant Wahl podcastjében.

Létezik egyébként olyan átigazolás hír, hogy a német Leipzig igazolná le a 12-szeres magyar válogatott labdarúgót, és a tavaszra még kölcsönadná a Salzburgnak. Vélhetően Szoboszlainak sem lenne ellenvetése, ha ez a transzfer ebben a formában jönne létre.

Szoboszlai Dominik (jobbra) két gólnál jár a BL idei csoportkörében
Fotó: AFP

Az osztrák csapatnál, novemberben a hónap játékosának választott Szoboszlai eddig is megfontolt döntést hozott a pályafutása folytatásával kapcsolatban.

„Beszéltem a családommal és a menedzseremmel, és úgy döntöttem, hogy maradok Salzburgban. Szeretném újra átélni a csapattal a Bajnokok Ligája-kalandot”

– mondta el augusztusban Szoboszlai.

Az elitsorozat egyenes kiesés szakaszánál pedig nem sok nagyobb kaland van egy focista számára. Jelen állás szerint, olyan csapatok ellen vívhatna páros meccset a Szoboszlaival felálló Salzburg, mint a Liverpool, a Manchester City vagy a Barcelona. Ezeken a találkozókon pedig még inkább felhívhatná magára a figyelmet az egyébként is szinte minden sztárcsapat kívánságlistáján szereplő magyar klasszis.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?