TÜZELŐÁLLÁS

Szívszorító szavak, Mick Schumacher az édesapjáról beszélt

Mick Schumacher a hétszeres Forma-1-es világbajnok édesapjáról mesélt.
  • Szerző: Ripost

Lewis Hamilton még meg sem döntötte a futamgyőzelmek rekordját, Mick Schumacher már most azt tűzte ki célul, hogy megjavítja a csúcsát, amikor bekerül a Forma-1-be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mick Schumacher Fotó: AFP

A címvédő, és az összetettben a jelenlegi szezonban is vezető 35 éves Hamilton a legutóbbi, Toszkán Nagydíjon pályafutása kilencvenedik sikerét aratta, így már csak egy hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher – Mick édesapja – 91 sikert számláló rekordját. Ezt akár már vasárnap Szocsiban, az Orosz Nagydíjon megteheti.

A Forma-2 pontversenyét vezető 21 éves Mick Schumacher szívszorító szavakkal édesapjától idézett:

„Az egyik mondat, amelyet apámtól mindig hallottam, a következő volt: a rekordokat meg kell dönteni. Mindenkinek ez a célja ebben a sportágban. Hamilton nagyszerű sorozattal büszkélkedhet, ami jót tesz a sportnak, de ha majd bekerülök a Forma-1-be, szeretném megjavítani a csúcsát.”

Michael Schumacher 2006-ban Kínában szerezte meg utolsó győzelmét. Egy síbalesetben 2013-ban súlyos fejsérüléseket szenvedett, azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Hamilton az edzéselsőségek, a dobogós helyezések és a pontok tekintetében már túlszárnyalta őt.

A brit versenyző úgy fogalmazott, nem tudja megmondani, mit érez majd, illetve mit fog jelenteni számára a csúcsdöntés. A német Sebastian Vettel közölte, egyrészt szomorú lesz, mert Michael Schumacher még mindig a példaképe, másrészt nagyon örülni fog Hamilton sikerének.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?