TÜZELŐÁLLÁS

Szexuális erőszak, mégis lemondott az elnök

Lemondott a szövetségi elnök a szexuális erőszakkal vádolt francia műkorcsolyaedző miatt.
  • Szerző: Ripost

Mégis lemondott szombaton Didier Gailhaguet, a Jégsportok Francia Szövetségének elnöke a Gilles Beyer műkorcsolyaedzőt ért szexuális vádak miatt. A szakági vezető három nappal ezelőtt még visszautasította a sportminiszter által kért távozását.

Sarah Abitbol robbantotta ki a botrányt
Fotó: AFP

„A megnyugvás érdekében, bölcsen és méltósággal, de keserűség nélkül meghoztam a lemondásról szóló döntésemet” – jelentette be a sportvezető újságíróknak a szövetség vezetőségi tanácsának rendkívüli ülését követően.

A botrányt kirobbantó Sarah Abitbol tízszeres országos bajnok műkorcsolyázó a L'Obs című internetes portálnak kijelentette: „most ki kell takarítani a teljes szövetséget, ahol ott van (Gilles Beyer) minden barátja. Azok, akik hallgattak és támogatták a rendszert, mind ott vannak”.

Gilles Beyer ellen kedden indított a párizsi ügyészség vizsgálatot a felügyelete alatt álló, 15 évesnél fiatalabb kiskorúak sérelmére elkövetett nemi erőszak és szexuális támadások gyanúja miatt. A sportszakembert egy múlt héten megjelent riportkötetben azzal vádolta meg volt tanítványa, a párosban 2000-ben világbajnoki bronzérmes Sarah Abitbol, hogy 15 éves korában és utána két évig, 1990 és 1992 között rendszeresen megerőszakolta. Jóllehet a feltételezett bűncselekmény már elévült, az ügyészség most arra keresi a választ, hogy az edzőnek voltak-e más áldozatai is.

És ezeket olvastad már?