TÜZELŐÁLLÁS

Szándékos ütés, súlyos büntetést kapott a magyar válogatott játékosa

Szándékosnak minősítették az Újpest-Ferencváros meccsen történt ütközést.
  • Szerző: Ripost

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága pénteken 14 mérkőzésre eltiltotta Szabad Kevint, az Újpest játékosát, aki csütörtökön a Ferencváros elleni rangadón ütközött Berger Ákos játékvezetővel, és súlyos agyrázkódást okozott neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fegyelmi határozat indoklása szerint a magyar válogatott, Szabad Kevin a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és hátulról lapocka magasságban ütközött vele a mérkőzés negyedik percében. A játékos nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére, mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.

Berger Ákos az eset következtében a jégre került, ott ápolták hosszú percekig, majd mentővel kórházba szállították, ahonnan péntek reggel engedték haza. A magyar szövetség honlapján elmondta, súlyos agyrázkódása van, de törést nem állapítottak meg nála, és a koponya CT-je is negatív lett.

A fegyelmi határozat szerint a játékvezetővel való bármilyen kontaktusra nincs enyhítő körülmény. A 14 mérkőzéses eltiltást az UTE következő Erste Liga- és Magyar Kupa-mérkőzésein kell letölteni, a klubnak pedig 500 euró (179 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie. A csütörtök esti rangadót hosszabbítás után a listavezető Ferencváros nyerte 3-2-re.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?