TÜZELŐÁLLÁS

Súlyos vádak, újra háborúzik a Barca és a Real

A Barcelona négy pont hátránnyal szorul a Real Madrid mögé a spanyol labdarúgó-bajnokság tabelláján.
  • Szerző: Ripost

Habár a Barcelona két nyeretlen mérkőzés után győzni tudott a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a katalán csapatnál mégsem a Villarreal elleni 4-1-es sikerrel foglalkoznak.

Okkal reklamál a Barca? Valóban a Realt segítik a bírók?
Fotó: AFP

A Barca elnöke, Josep Maria Bartomeu inkább a Real Madriddal törődik. A királyi gárda szombaton Sergio Ramos 11-esből szerzett góljával verte a Bilbaót, és a Bartomeu úgy véli, a videobíró (VAR) rendszeresen a Realt segíti:

„A videobíró nem mindenkivel egyenlő, nem mindenkivel igazságos, rendre ugyanazt a csapatot segíti. A kényszerszünet óta számos meccsen nem hozott fair döntést.”

A Real Madrid duplán élvezte a VAR segítségét szombaton, hiszen amíg büntetőből gólt szerzett, addig a Bilbaót megfosztották egy 11-estől a videózást követően. Nem mellesleg, a Real három nappal korábban is Sergio Ramos 11-esből szerzett góljával győzött, csütörtökön a Getafét verte. Zinedine Zidane, a Real edzője, megunta, hogy folyamatosan bíróznak csapat kapcsán.

„Nagyon fáraszt, hogy mindig ugyanarról beszélnek, hogy a bíróknak köszönhetően nyerünk meccseket, de ez nem igaz. Ott vagyunk a pályán, harcolunk, és mindenkinek tisztelnie kell a Real Madridot. A videobíró megvizsgálta a helyzetet Bilbaóban, majd tizenegyest ítélt, mivel az volt.” – dühöngött a francia szakember.

Négy fordulóval a spanyol bajnokság vége előtt a Real Madrid négy pont előnnyel vezeti a tabellát a Barcelonával szemben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?