SPORT

Súlyos döntés, önkéntes karanténba vonult a magyar sportoló

Hazánk idáig egyetlen Forma-1-es pilótája a napokban érkezett haza Ausztráliából.
  • Szerző: sk

A hétvégi, végül elmaradt Ausztrál Nagydíjon vendégeskedett Baumgartner Zsolt. Magyarország idáig egyetlen Forma-1-es pilótája világsztárok sofőrje volt a Melbourne-i aszfalton. A futam végül elmaradt, mert a McLaren egyik csapattagjánál kimutatták a koronavírus-fertőzést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: www.profimedia.hu

Baumgartner ott semmit nem érzékelt a veszélyből, de természetesen reagált a történtekre.

„Amikor eldőlt, hogy törlik az Ausztrál Nagydíjat, elég kaotikus lett a helyzet – mondta a Blikknek Baumgartner. – Még az is felvetődött, hogy senki nem mehet sehová. A szüleim veszélyeztetett korban vannak, de isten őrizz, hogy a gyerekeimnek, vagy éppen a feleségemnek vagy bárkinek bármi baja legyen miattam. Budapesten, a reptéren csak messziről integettünk egymásnak, autóba ültem és a vidéki házunkba mentem. Szerencsére teljesen tünetmentes vagyok, az egyetlen gond, hogy lassan telnek a napok, és nagyon várom, hogy újra láthassam a családom. Ugyanakkor tudom, felelősséggel tartozom, nem szabad kockáztatni.”

A pilóta a kinti élményeiről közösségi oldalán számolt be, többek között a korábbi világelső teniszezőt, Lleyton Hewitt-ot is elvitte egy körre a pályán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Repost from @lleytonhewitt89 – What an experience! Thx @ausgp #F1 #2Seater ? #cmg

Zsolt Baumgartner (@zsolt.baumgartner_official) által megosztott bejegyzés,

És ezeket olvastad már?