SPORT

Sport és koncertek: világsztárok jönnek a Puskás Arénába

A stadionban minden adott ahhoz, hogy egész évben telt házas eseményeket rendezzenek. Lehet minden, több sportág mérkőzése és koncert is.
  • Szerző: sk

Pénteken közel 68 ezer néző előtt a Magyarország-Uruguay focimeccsel nyílik meg a Puskás Aréna. Idén egy garantált meccset rendeznek még meg a létesítményben, hétfőn a Gera Zoltán vezette utánpótlás válogatott Ausztriát fogadja, bevallottan azért, hogy azok is ott lehessenek a stadionban, akik lemaradtak az avatóról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezen felül garantált még négy mérkőzés a jövő évi labdarúgó-Európa-bajnokságon, de persze szó sincs arról, hogy ennél több program nem lesz. Sőt, olyan rendezvényeket szervezhetünk, amelyekről eddig nem is álmodhattunk.
„Az új arénával már nyugodtan pályázhatunk arra, hogy Bajnokok Ligája-, vagy Európa-liga döntőt rendezzünk. Meg is tesszük majd a szükséges lépéseket” – mondta még májusban Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

A Liverpool idén Madridban nyert BL-döntőt. Néhány év múlva Budapest is rendezhet vajon?
Fotó: AFP

Persze nem csak foci lehet a stadionban. Ez az aréna már arra is alkalmas lehet, hogy profi amerikaifutball-liga mérkőzését rendezzék meg Pesten, igaz, az NFL még csak Londonig merészkedett el Európában. De tartanak ilyen arénákban motoros show-kat, színházi bemutatókat és koncerteket is. Erről beszélt Szabados Gábor sportközgazdász is a Kossuth Rádióban.
„A Puskás Aréna infrastruktúrája adott ahhoz, hogy nyereségesen üzemeljen. Elég csak a koncertekre gondolni, mivel számos olyan népszerű zenekar van a világon, amelyek csak ekkora stadionban vállalnak fellépést” – mondta a szakértő, aki külön megemlítette a Rolling Stonest is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?